Studio Firesprite pracuje na temné, příběhově orientované advenuře nové generace. Pro ambiciózní hru z kategorie AAA hledá scénáristu, který má vytvořit přesvědčivou postavu a příběh. Ideálním kandidátem je někdo, kdo rozumí tomu, jak vystavět rozvětvený příběh.

Firesprite je považován za nejrychleji rostoucí studio ve Velké Británii, zaměstnává přes 250 lidí a nedávno ho koupila společnost Sony. Dosud tým pracoval na titulech pro virtuální realitu jako The Playroom a horor The Persistence. Generální ředitel Graeme Ankers nevyloučil, že v budoucnu vytvoří hry, které nebudou nutně určené pro VR.

„Filozofií, kterou zastáváme, je inovovat a tvořit na jakékoli platformě. Ať už jde o VR, nebo o jiné platformy,“ prohlásil Ankers pro GamesIndustry.biz. Tento posun nevyloučila ani Sony, která mezitím chystá next-gen verzi PlayStation VR s novými ovladači a headsetem, jenž má údajně mít 4K displej, sledování očí a další funkce.

Firesprite je třetím studiem, které PlayStation letos získal, vedle vývojářů Returnal z Housemarque a nizozemského studia Nixxes, které se specializuje na portování her na PC.