Poslední velké pokračování Saints Row vyšlo před osmi lety v roce 2013, když nebudeme počítat remaster třetího dílu a samostatné rozšíření Gat out of Hell z roku 2015. Minimálně od roku 2019 studio Volition Games pracuje na novém díle, který možná nebude pokračováním, ale restartem bláznivé open-world akce. První detaily se mohou objevit příští týden v rámci Gamescomu. Alespoň to naznačil známý insider Okami.

Oficiálně jsme o Saints Row slyšeli v roce 2019, kdy generální ředitel Koch Media slíbil podrobnosti v dalším roce. Tak se nestalo. Spokojit se tak musíme s tím, že ve Volition Games se soustředí na Saints Row a nechtějí se ničím rozptylovat.

Restart Saints Row by dával smysl s ohledem na vydání čtvrtého dílu v roce 2013. Série vznikla v roce 2006 a od té doby si prošla různými obměnami. Jednou se snažila tvářit vážně, jindy byla dost šílená, pak to bylo sci-fi a nakonec fantasy. Uvidíme, jaký směr značce nastolí vývojáři ve spolupráci s THQ Nordic.

Saints Row je Saints Row,“ prohlásil Klemens Kundratitz z Koch Media v roce 2019 v rozhovoru pro GamesIndustry, když měl jejich sérii porovnat s Grand Theft Auto od Rockstar Games. „Obě hry jsou si jistě podobné, ale zároveň jsou i zcela odlišné. S Volition máme jako first-party studiem k dispozici tvůrce všech Saints Row, které nebude nic rozptylovat od vývoje další hry v rámci této významné série,“ dodal.

Tak uvidíme, zda se něco dozvíme na Gamescomu. Šance je zejména během Gamescom Opening Night Live (25. 8. od 20:00).

Dle dokumentů, které byly předloženy k soudnímu sporu mezi společnosti Epic Games a Apple, by chystané Saints Row mělo být exkluzivitou Epic Games Store.