V Medieval Dynasty se jako chudý, ale za to zkušený lovec a zároveň farmář ocitnete v období středověku, kdy Evropě vládnou šlechtici a duchovní a obchod mezi národy přináší nejen prosperitu, ale také závist, nedůvěru a chamtivost. Vy však vezmete osud do svých rukou a v tomto krutém středověkém světě začnete stavět malou základnu, kterou postupně proměníte v rušnou vesnici.

Hajte divoká zvířata, zatímco lovíte pro jídlo, sbírejte zdroje a řemeslné vybavení, abyste mohli stavět a vylepšovat svůj domov a další budovy vesnice. Založte rodinu a starejte se o svou manželku a dědice. Přilákejte nové vesničany, aby vám pomohli rozšířit vaši dynastii. Musíte však myslet i na drsné zimy či různé neočekávané události. A také vylepšujte své dovednosti pro vládu nad celou dynastií.

Dále se můžete těšit na krásný a realistický 3D svět s moderní grafikou. Přírodní podmínky se neustále mění. Ve hře se střídají všechny roční období, den a noc i počasí. Interaktivní prostředí se stromy, které opadávají, různé druhy ovoce, kameny ke sběru a jeskyně k prozkoumání také potěší. Nemluvě o 18 budovách s různými úrovněmi od chatrčí snů až po celé kamenné domy a o 60 kusech vybavení pro řemeslné účely, včetně zbraní, nářadí, nábytku a oblečení.

Všechny vaše činnosti mají navíc dopad na jídlo, vodu, zdraví a vytrvalostní stav. Nepočítejte tedy, že váš postup hrou bude zadarmo. A pokud jde čistě o vaše rozhodnutí, mají taktéž přímý dopad na hratelnost. V neposlední řadě Medieval Dynasty nabízí dynastický systém reputace s událostmi, královskými úkoly, možností využívat sandbox funkce nebo sociální propojení s NPC postavami.

Medieval Dynasty vyjde na PC ve službě Steam v průběhu tohoto roku v rámci Early Access verze a než se tak stane, můžete si pustit trailer nebo dokonce i osmiminutové gameplay video z alfa verze hry.

Také vám Medieval Dynasty připomíná české Kingdom Come?