Na hráče Total War: Three Kingdoms čeká v pořadí sedmé rozšíření. 19. 3. 2020 vyjde balíček A World Betrayed (Zrazený svět), který přinese zásadní chvíle v dějinách tří říší. Mnozí velikáni mezi vojevůdci z původní kampaně Three Kingdoms jsou už mrtví, což podnítilo novou generaci k tomu, aby se vrhla do hry o vlastní dynastii.

Fanoušci této strategie se mohou těšit na možnost zahrát si příběhovou kampaň z nového pohledu. A World Betrayed ukáže situaci uprostřed kampaně, poté, co se Han Empire již rozpadla a někteří hlavní vůdci jsou mrtví.

DLC se zaměří na legendárního válečníka Lü Pu a generála Sun Cche, kteří povedou dvě nové frakce. Podle vývojářů jde o dva oblíbence mezi fanoušky.

Kromě dvou nových frakcí nabízí tohle DLC také nové datum začátku kampaně a nové výzvy pro tyto zavedené frakce: Cchao Cchao, Liou Pej, Jüan Šao, Jüan Šu, Liou Piao, Čang Jen, Čeng Ťiang, Kung-sun Can, Kchung Žung a Ma Tcheng.

PŘÍBĚHOVÉ POZADÍ

Každý syn se narodí ve stínu svého otce. Co je doopravdy za člověka, to se ukáže, až když z onoho stínu vyjde.

Píše se rok 194 n. l. a tyran Tung Čuo, který se kdysi zdál být nezastavitelný, zemřel už před dvěma lety. Nepadl ale rukou nepřítele. Jeho život ukončil svou zbraní jeho adoptivní syn Lü Pu.

Od Tung Čuova skonu Lü Pu mnohokrát změnil spojence. Rychle se přidával k vojevůdcům ve svém okolí (a pak je zase rychle opouštěl). Když byl Cchao Cchao na výpravě s cílem pomstít smrt svého otce, chopil se Lü Pu příležitosti a zabral jeho území. Teď kvůli tomu musí Lü Pu před ním a jeho spojenci prchat, při tom se však stále snaží prokázat své schopnosti v boji a touží porazit všechny údajné hrdiny Číny.

Ve stejné době na jihu země truchlí Sun Cche za svého zavražděného otce Sun Ťiena. Přísahal, že bude bránit jeho odkaz, a s tímto cílem chce expandovat na jih. Zvládne však ochránit svůj lid a dokázat, že je v něm víc než jen otcův odkaz?

Světem zmítá chaos a je jen na vás, abyste prosekali cestu svému hrdinovi a zničili každého, kdo se vám postaví do cesty.

LÜ PU

Legendární válečník Lü Pu je sice na bojišti obávaným protivníkem, když ale jde o vládnutí, bývá příliš zbrklý. Na začátku jeho kampaně bude hráč stát před nevyhnutelným bojem s armádou Cchao Cchaoa. Abyste přežili, budete si muset probojovat cestu z Čchenu. Až to dokážete, shromážděte svá vojska a připravte se na další neodvratný střet. Toto je jediné DLC, ve kterém lze hrát za Lü Pua a jeho frakci.

Lü Puova frakce se soustředí na to, jak dokáže Lü Pu jako její vůdce porážet své nepřátele. Za poražené nepřátelské postavy získá spád, který frakci poskytuje různé silné akce a bonusy. Lü Puova frakce má přístup k panelu největších válečníků, na kterém najde informace o legendárních bojovnících doby tří říší. Porážením těchto válečníků Lü Pu odemyká své frakci různé trvalé bonusy.

Nové události v příběhu:

  • Zažijte historický konflikt mezi Cchao Cchaoem a Lü Puem
  • Lü Puova nestálá loajalita: Připojíte se k Liou Pejovi, abyste ho později zradili?
  • Lü Puova roztříštěná frakce: Zradí vás generálové?
  • Při hře za Lü Pua máte přístup ke dvěma novým jednotkám:
  • Drtiči táborů (pěchota s obouručními meči)
  • Létající jezdci (obrněná útočná jízda)

SUN CCHE

Generál Sun Cche je na začátku této kampaně vazalem Jüan Šua, stejně jako býval jeho otec Sun Ťien. V Sun Ccheově kampani se hráč musí poprat s rozhodnutími, která se týkají jeho pána: měl by zůstat loajální, nebo by se měl vzbouřit? Sun Cche touží vyrazit na jih a dobýt území, odkud pochází. S takovou však před ním leží ještě náročná cesta.

Sun Cche má seznam svých ambicí, za jejichž splnění získá jeho frakce trvalé bonusy. Na tomto seznamu se nachází např. dobytí území na jihu, získání dvořanů na vysoké úrovni a pomsta zavražděného otce. Sun Cche dokáže díky svému lehkovážnému chování expandovat neuvěřitelně rychle a snadno. Jenže štěstí, které ho drží při životě, nevydrží věčně. A ve chvíli, kdy mu dojde, Sun Cche zemře. Plněním ambicí může svou předčasnou smrt oddálit, nebo se jí dokonce úplně vyhnout.

Nové události v příběhu:

  • Veďte Sun Ccheovu bezuzdnou ctižádost a lehkovážné sebevědomí a dobuďte jih.
  • Zažijte Sun Ccheův konflikt s Jen Paj-chuem a Jüan Šuem.
  • Ukažte, co ve vás je, a Sun Ťienovi staří generálové se pak připojí k vaší frakci.