Společnost Bethesda představila další rozšíření pro jejich největší MMO RPG The Elder Scrolls Online. To nese název Blackwood a přinese nový příběh, který se odehrává v dobách až 800 let před událostmi čtvrtého dílu s podtitulem Oblivion. Hráči budou mít za úkol odhalit tajemné plány daedrického prince Mehruna, obrovského a samozřejmě zlého vládce Oblivionu. Ten se nám představuje v nově vydaném akčním traileru.

Přečtěte si také: The Elder Scrolls Online se přesouvá do Oblivionu

Bethesda říká, že Blackwood obsahuje více než 30 hodin nového hlavního příběhu, řadu vedlejších aktivit, rozšíření herních možností a vůbec poprvé v TESO i NPC společníky, kteří vás budou Tamrielem provázet podobně, jako můžete znát ze singleplayerových titulů. Rozšíření přinese i několik nových lokací. Jak lze očekávat, navštívíte například Blackwood, kde se rozjede celá daedrická zápletka. Dostanete se však i do světa Oblivionu a navštívíte třeba zdi císařského města Leyawiin nebo uvidíte temné bažiny Shadowfenu. S celou kapitolou jsou spojené samozřejmě i nové události, které se zaměří na portály do světa Oblivion a také řada speciálních odměn

První vydání kapitoly The Elder Scrolls Online: Blackwood je stanoveno na 1. 6. na PC a Google Stadia a 8. 6. na konzole PlayStation 4 a Xbox One. Hrát můžete také na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.