V Evropě, včetně České republiky a Slovenska, byla spuštěna nová podoba služby PlayStation Plus. Předplatné nabízí tři tarify, přičemž PS Plus Premium zahrnuje výběr retro her z éry PS1, PS2, PSP a PS3 prostřednictvím cloudu.

Bohužel došlo k tomu, čeho se hráči obávali. Pro evropské hráče jsou k dispozici originální PAL. Naštěstí Sony potvrdila, že pro mnohé z klasických titulů bude na území PAL nabízet NTSC verze.

„V Evropě, Asii, na Blízkém východě, v Indii, Jižní Africe, Austrálii a na Novém Zélandu plánujeme nabídnout NTSC varianty pro většinu klasických her v rámci služeb PlayStation Plus Premium a Deluxe,“ uvedl účet PlayStationu na Twitteru.

Verze PAL původně vydané v Evropě obsahují v mnoha případech text nebo dokonce dabing v různých jazycích. Problém, který se vždy týkal evropského území, spočíval v tom, že tyto hry se hrály při 50 Hz namísto 60 Hz u NTSC, což znamenalo, že hry s 30 fps se hrály při 25 fps a hry s 60 fps při 50 fps.

Mezitím v některých zemích, včetně Česka a Slovenska, nefunguje hraní přes cloud na počítači. Hlásí chybu s dostupností služby.