Akční adventura The Lord of the Rings: Gollum má stanovené datum vydání. Dorazí 1. 9. letošního roku ve verzích pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Verze pro Nintendo Switch se začne prodávat později, ale má stihnout rok 2022.

Pokud budete chtít fyzickou edici, tak ta bude pouze ve verzi pro konzole.

Hru The Lord of the Rings: Gollum připravuje společnost Daedalic a slibuje důraz na stealth a ponoření do atmosféry světa vytvořeného Tolkienem. Hrát budete za Gluma, který hledá ztracený prsten. Jeho osobnost se bude při nebezpečném dobrodružství po Mordoru rozdvojovat.

Glum se často dostane do obtížných situacích, bude se muset například vyhnout větší skupině skřetů. Tato situace je vytvořena tak, že Glum riskuje odhalení dvěma skřety, kteří se mohou otočit, zatímco když půjde dál, může na sebe přitáhnout pozornost. V těchto situacích bude důležité se správně rozhodnout.

Tvůrci dříve potvrdili přítomnost hlavolamů, lezení a zběsilé parkourové akce. Hra kombinuje otevřené úrovně s lineárními misemi. Přítomen bude také větvící se příběh, na který budou mít vliv vaše rozhodnutí a možnosti v dialozích. Tímto způsobem budete ovlivňovat vnitřní konflikt Gluma a rozhodovat, zda převládne Sméagolova nebo Glumova stránka osobnosti. To bude mít zase dopad na určité herní situace, dialogy, a dokonce i animace a zvuky hlavního hrdiny.

Kromě Mordoru se Glum podívá do Temné věže a dalších známých míst ze světa Pána prstenů.