Nové Need for Speed od Criterion Games bylo odloženo na rok 2022. Prioritou pro společnost Electronic Arts je Battlefield 6, který vyjde na podzim letošního roku pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Aby se vše stihlo, musejí vývojáři z Criterionu pomoci při vývoji nového Battlefieldu.

Za vše mohou pracovní podmínky v době pandemie koronaviru. Zaměstnanci pracují ze svých domovů, což je při vývoji her obtížné a zpomaluje to proces. EA vybrala na pomoc Criterion, protože tým má s podporou DICE zkušenosti, pomáhal při vývoji Star Wars Battlefront (2015) a Battlefront 2 (2017) a připravilitaké Battle Royale režim Firestorm pro Battlefield 5.

Přečtěte si také: Battlefield 6 nabídne značnou destrukci okolního prostředí

„Tvorba her je jednou z nejsofistikovanějších a nejkomplikovanějších forem médií, která existuje, a vyžaduje kreativní energii a spojení se členy týmu,“ uvedla Laura Miele, vedoucí studií EA, pro server Polygon a dodala, že v EA DICE byli unaveni z těžkých pracovních podmínek a bylo vidět určité vyhoření. To bylo způsobeno mimo jiné tím, že zaměstnanci pracují ze svých domovů a musejí se při tom starat o své děti.

I přes odklad NFS budou EA letos mít minimálně jednu závodní hru, očekává se totiž F1 2021 od Codemasters, které EA nedávno koupila za 1,2 miliardy dolarů. Přesto to ale neznamená, že by se na Need for Speed zapomnělo. Criterion se k vývoji NFS vrátí a dokončí chystaný díl, aby mohl vyjít v roce 2022 pro počítače a současnou i předešlou generaci konzolí PlayStation a Xbox.

Miele také prozradila, že DICE Los Angeles, za které je odpovědný zakladatel Respawnu Vince Zampella, se také podílí na vývoji Battlefieldu, zejména na herních live service komponentech.

Spekulace naznačují návrat Battlefieldu do současné éry, multiplayer má podporovat až 128 hráčů a hráči mají mít radost z návratu ke kořenům, respektive k Battlefieldu 3. Hra má nabídnout značnou destrukci okolního prostředí. Část hry bude údajně zdarma - to bude pravděpodobně battle royale režim.