Studio Giants Software přináší podrobnosti o nových možnostech pro práci s půdou ve hře Farming Simulator 22. Ty jdou ruku v ruce s přirozenějšími texturami půdy a dalších povrchů.

V rámci projektu Země v pohybu se hráči mohou těšit na nové možnosti. Prvním odhalenou je mulčování. Mulčovač budete využívat při obdělávání vinic nebo olivových sadů k posekání a nanesení čerstvé trávy na povrch půdy. Po sklizni plodin můžete také mulčovat strniště, které zůstalo na poli, a zvýšit tak výnos další úrody.

Při lesnických pracích můžete využít větší typy mulčovačů. Ty mulčují dokonce i keře a pařezy. Vývojáři vzkazují, že mulčování (téměř) nic nestojí v cestě, pokud použijete správné stroje.

Druhou novinkou je sběr kamení. Kameny se mohou objevit na poli při kultivaci nebo orbě. V závislosti na tom, jaký typ kultivátoru používáte, se velikost kamenů liší. Při použití podrýváku vykopete některé větší kameny v porovnání s těmi, které odhalíte v mělčí půdě.

Když kameny odhalíte, pomocí speciálního stroje je seberete a můžete je vysypat někde stranou. Mnohem výhodnější je ale odvést je do drtičky suti a vydělat další peníze. Do sběru kamení byste se měli pustit před setím. Když vás tato činnost nebude bavit, můžete kameny vypnout, aby se na vašem poli neobjevovaly.

Další možností je využít válec a kameny jednoduše zatlačit zpět do země tím, že je převálcujete. Válce však nejsou jen nástrojem k zakrytí kamenů po kypření nebo orbě. Po zasetí plodin získáte při válení další bonus k výnosu. Vzhledem k druhu plodiny a velikosti pole se jedná o značnou částku.

Na loukách navíc válení půdy funguje jako hnojení. Válení totiž vrací trávu zpět do první fáze růstu. Trávu byste měli válet, když je čerstvě posekáno.

Na přiložených obrázcích si máme všímat větší vizuální rozmanitosti textur půdy. Textura po jednotlivých krocích (mulčování, sběr kamení a válení) vypadá jinak.

Farming Simulator 22 vyjde 22. 11. letošního roku na PC, Mac, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia. Ve hře budou české titulky.