Amazon Games nám na konci loňského roku představilo svoje ambiciózní MMO New World, které si dosti brousí zuby na dosavadního krále všech MMO her World of Warcraft od Blizzardu. Jestli se to vývojářům z Amazonu podaří, tak na to si ještě budeme muset počkat.

Hra se nám ovšem připomíná na PC Gaming Show a připravuje hráče na 25. 8., kdy má vyjít. Ještě předtím se ale poprvé do hry budou moct podívat všichni hráči, co si hru předobjednají, a to již 23. července.

New World vás jakožto kolonistu zavede do fiktivního světa, kde je vaším úkolem objevovat nová prostředí a bojovat s nebezpečnými nestvůrami, co v těchto místech žijí. Během toho budete muset hledat lepší vybavení, a hlavně budovat nové osady, které následně budete muset bránit.

Během obrany se ve hře bude moci sejít až 50 hráčů na každé straně, což na první pohled nezní vůbec špatně. Uvidíme, jak se s tímto vývojáři vypořádají, protože to, co může znít zajímavě na papíře, nemusí ve skutečnosti dopadnout vůbec dobře.

Nový trailer nám navíc ukázal i trošku podrobnější pohled na styl boje ve hře. Ten je dle informací založený na tradičním systému z MMO titulů, ale i přesto nabízí pár svých inovací, které mají rozhodně potenciál, zejména PvP mód. V něm se střetnou hráči proti sobě.