Není žádným tajemstvím, že společnost Warner Bros. ve svých studiích připravuje nové dobrodružství Batmana a návrat Harryho Pottera. Fanoušci na oznámení netrpělivě čekají. Dnes už víme, že se dočkají. Jen to nebude hned.

Nové hry Warner Brosu budou představeny 22. srpna v rámci DC FanDome. Jde o 24hodinovou digitální událost, během níž Warner Bros. ukáže spoustu zajímavostí pro fanoušky DC, včetně her, filmů, seriálů a komiksů.

Během prezentace bychom se měli dočkat minimálně nového Batmana. Otázkou je, zda v rámci DC bude představ také akční RPG titul z kouzelnického světa Harryho Pottera, respektive příběhů spisovatelky J.K. Rowling. Možná se s touto hrou seznámíme jindy. Přece jen, do DC universa nepatří.

Ohledně nového Batmana od tvůrců Batman: Arkham Origins ze studia Warner Bros. Montréal koluje na internetu celá řada spekulací. Mimo jiné se hovoří o měkkém restartu série Arkham. Dále drby zmiňují, že by se tento díl měl točit kolem Sovího tribunálu. Tuto teorii podpořilo i několik náznaků přímo od vývojářů.

Harry Pottera připravují v Avalanche Software (tvůrci Disney Infinity) a údajně má nést název Hogwarts: Dark Legacy a přinést temný příběh z Bradavic i Londýna. Hlavního hrdinu (muže nebo ženu) si máme přizpůsobit a vstoupit s ním do 5. ročníku v Bradavicích, ovšem až po časové lince Harryho Pottera. Máme očekávat, že se známý kouzelník později objeví. Protagonista tohoto RPG měl přestoupit z jiné školy a na výběr bude i kolej. Součástí mají být detektivní mise po vzoru L.A. Noire i změněný systém Nemesis ze Shadow of Mordor. To vše přinesl únik na Redditu, prý od člověka z marketingu Warner Brosu, ale nijak informace nepodložil. K oznámení hry prý dojde v srpnu letošního roku a vyjde kolem června 2021. Zatím si připomeňme dva roky staré gameplay záběry, které také unikly.