Jistě se shodneme že grafická karta je v počítačích jedna z nejdůležitějších věcí, a to jak pro hraní her, tak i pro určité výpočty. Majoritní výrobce procesorů do těchto karet je firma Nvidia, která má doposud nejvýkonnější čip s označením 1080Ti. Jenže už je to nějaký ten pátek, co jsou karty s tímto čipem na trhu.

Společnosti Nvidia nedávno unikli informace o nových čipech. Jedná se o modely s označením GTX1180 a GTX1170. Dokonce se můžeme těšit i na silnější verzi GTX1180+, ale pozor, nejedná se o již zaběhnuté označení „Ti“. Nové grafické karty s označením „Ti“ nejsou doposud oznámeny a není ani jistota, že se jich dočkáme.

Teď vyvstávají dvě otázky. Kdy? A jak budou silné?

  • Model GTX1180 si budete moct koupit již 30. srpna. Model GTX1170 přesně o měsíc později. V tomto měsíci vyjde i již výše zmíněná vyšší varianta GTX1180+ a o další měsíc další varianty karet spolu s modelem GTX1160.
  • Co se týče výkonu tak se toho doposud moc neví, ale když se koukneme na jejich předchůdce, kteří si hravě podali i VR, tak si myslím, že se máme na co těšit.

Pokud jste plánovali koupi nové grafické karty, tak bych si asi osobně počkal těch pár měsíců a koupil jeden z těchto nových modelů. A co vy, koupíte si raději starší model, nebo si počkáte?