Dnes pro všechny verze Assassin's Creed Valhalla vychází příběhové rozšíření Wrath of the Druids. Hráče zve do Irska, kde odhalí tajemství starověkého kultu druidů.

„Příběh začíná ve chvíli, kdy si Eivora vyžádá jeho dlouho ztracený bratranec Barid, toho času žijící v Irsku. Následně si je oba povolá nejvyšší irský král Flann Sinna, a tak se oba vydávají na nebezpečné dobrodružství s cílem spojit válčící strany. Na jednu stranu pozoruhodné, ale na tu druhou velmi zrádné keltské Irsko je zcela novou oblastí, ve které najdete tři provincie a město Dublin. To vše je nachystané na vaše objevování. Rozšíření rovněž nabízí i známé a historické pamětihodnosti jako Obrův chodník, kopec Tara, Black Pig’s Dyke, stolovou horu Ben Bulben a mnohé další,“ láká tisková zpráva.

Přečtěte si také: Kdy vyjde Far Cry 6, Rainbow Six Quarantine, Skull & Bones a Prince of Persia od Ubisoftu?
  • Plňte královské rozkazy přímo od galského krále a získávejte zdroje
  • Získávejte a vládněte irským pevnostem, formujte spojenectví, kontrolujte obchodní cesty a udělejte z Dublinu centrum veškerého obchodu
  • Vyměňujte vzácné zdroje se zámořskými národy a učiňte irské hlavní město prospívající metropolí
  • Ovládněte boj se zcela novou zbraní – srpem. Tato rychlá a smrtelná čepel může být i dvouruční zbraní
  • Využijte nových schopností jako Viking Salute, Smoke Bomb Arrow, Irish Hound Summoning a Sickle Combo
  • Bojujte a porazte nové silné nepřátele včetně Children of Danu (záhadný kult druidů), Dregrů (skupina Irů) i nové mytické příšery
  • Objevujte nové možnosti vybavení a zbraní, a upravujte vlastní loď, Eivorova koně, havrana, tetování, vlasy i to, jak vypadá vaše vesnice.
Přečtěte si také: Ubisoft bude klást důraz na špičkové bezplatné hry

Hraní rozšíření nevyžaduje dohrání kompletního příběhu základní hry. Do Wrath of the Druids se hráči dostanou poté, co připlují do Anglie a dokončí jeden z dvojice příběhových regionů Grantebridgescire/Ledecestrescire. Oba jsou odemčeny okamžitě po příjezdu z Norska. Taktéž pro hraní expanze není vyžadována žádná maximální úroveň hlavního hrdiny.

Wrath of the Druids vychází dnes, 13. 5. 2021, na PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One. Přístup k DLC mají bez dalších investic majitelé Season Passu nebo hry Assassin's Creed Valhalla v edicích Gold, Ultimate a sběratelské. Rozšíření se prodává také samostatně.

Gelu zkoumá expanzi pro Assassin's Creed Valhalla - Wrath of the Druids