Atmosférický počin z dílen ruského studia Mundfish se nám poprvé předvedl v roce 2018 a zkraje roku 2019 se nám ukázaly i záběry samotného hraní. Dlouho netrvalo a hře se začalo říkat ruský BioShock. A není se čemu divit. Atomic Heart si ihned získal zájem hráčů svou silnou atmosférou a unikátním zasazením. Věděli jsme, že se odehrává někde v SSSR a stejně jako v BioShocku z něho utopistická nálada jen sálá. Vývojáři nyní aktualizovali profil na Steamu a dostáváme se trochu víc pod pokličku toho, jak se věci mají. Pojďme se na to tedy podívat.

Data vydání (ani přibližného) jsme se bohužel nedočkali, ale už víme, že se bude jednat o akční RPG. Příběh se nedrží zpátky a fanoušci konspirací si budou mnout ruce. Budu nyní citovat vývojáře: „Příběh hry je o všech možných věcech, co se v reálném Sovětském svazu mohly stát, ale nestaly se. Sovětský svaz zažívá technologický rozkvět a věci jako, roboti, internet nebo hologramy jsou již věcí každodenního života. Všechen tento pokrok je však zahalen pod rouškou komunismu, imperialismu a rivalitou se západním světem.“

Hlavní hrdina je speciální agent KGB (ruská tajná policie), který se ocitá v soustavě zařízení s číslovkou 3826. Během této „návštěvy“ dojde k vážné poruše robotických systémů. I když se to z herních záběrů nemuselo zdát, tak hra má obsahovat obrovský, plně otevřený herní svět. Ten se však bude střídat s uzavřenějšími komplexy laboratoří.

Design nepřátel by měl být velmi originální, jelikož se má jednat o roboty pro každodenní využití sovětského občana. Mají však implementovánou funkci boje pro případ války se západem. Můžeme se tak těšit na sekačky, nebo mixéry s chytrou umělou inteligencí, snažící se nás zabít? Co se týče humoru a sekačky nahánějící nás po ruském dvorku, musíme být velmi opatrní, jelikož atmosféra je velmi hustá, a tak pochybujeme, že se vývojáři vydají tímto směrem. I když… i Fallout má svou ponurou atmosféru, i svůj smysl pro humor. Nechejme se překvapit, jestli dá Atomic Heart přednost osobitému humoru ve stylu Falloutu, nebo hluboké filozofii BioShocku.

Přečtěte si také: Střílečka Atomic Heart v nové ukázce připomíná Metro a BioShock

Atomic Heart vychází na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Titul běží na Unreal Enginu 4 a vypadá čile k světu. Next-gen konzole se samozřejmě dočkají vylepšené grafiky a PC verze by měla podporovat technologii DLSS.

Třešničkou na dortu jsou pak již odhalené HW požadavky.

MINIMÁLNÍ HW POŽADAVKY

  • Operační systém: WINDOWS 7, 8, 8.1, 10 (64-BIT podmínkou)
  • Procesor: Intel Core i5-2500K 3.3GHz nebo AMD FX 6300 3.5GHz
  • Paměť: 6 GB RAM
  • Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) nebo AMD Radeon R9 290 (4 GB)
  • Úložiště: 22 GB volného místa na disku

DOPORUČENÉ HW POŽADAVKY

  • Operační systém: WINDOWS 7, 8, 8.1, 10 (64-BIT podmínkou)
  • Procesor: Intel Core i7-4770K 3.5GHz nebo Ryzen 5 1500X 3.5GHz
  • Paměť: 8 GB RAM
  • Grafická karta: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) nebo AMD Radeon RX 580 (8 GB)
  • Úložiště: 22 GB volného místa na disku