Dobré poledne. Na Steam se vrací herní festival s demoverzemi. Tvůrci Alien Isolation chystají novou akci. Se Switch Online si vyzkoušíte Overwatch. Detaily o mikrotransakcích ve Watch Dogs Legion. A další zprávičky z herního světa.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Alien Isolation je povedený survival horor se skvělou atmosférou. Fanoušci už šest let marně čekají na pokračování. Bohužel se ho nedočkají. Pro příznivce first-person stříleček máme ale dobrou zprávu. Britské studio Creative Assembly na Twitteru potvrdilo, že mnoho vývojářů, kteří pracovali na Alien Isolation, je zaneprázdněno vývojem nové FPS IP. Čeká nás tak zbrusu nová akce.

- Na podzim se vrací Steam Game Festival. V rámci platformy Valve si na počítačích můžete už nyní vyzkoušet různé hry. Mezi nimi demo cyber-ninja akce Ghostrunner, strategie Stronghold: Warlords, Underzone, Solasta: Crown of the Magister, Battle Hunters, Demon Turf, Aircraft Carrier Survival nebo Unbound Worlds Apart. Čas máte do 13. 10. 2020. Pak se rozběhne velký zimní výprodej.

- V USA právě začaly oslavy hispánského dědictví, a tak nám vývojáři do The Sims 4 přidali trochu té latinsko-americké kultury v podobě tradičních a barevných předmětů do režimu stavby – nový zahradní gril, venkovní pestrobarevný nábytek a pár dekoračních předmětů, ale i některé tradiční dobroty z Mexika, Argentiny či Dominikánské republiky, které se mohou vaši simíci naučit připravovat. Tyto novinky přinesla do hry aktualizace, která mimo jiné opravila pár dosavadních chyb. Speciálně pro tuto aktualizaci v tématu hispánských oslav, bylo ve spolupráci se slavným výtvarníkem, jenž je známý jako Mister Cartoon, vytvořeno oblečení s přetvořeným králíčkem z ledničky, který je pro Sims ikonický. V režimu tvorby simíka pak najdete také nové tetování na ruku. Aktualizace vyšla 6. 10. 2020 a tedy je již možné nové předměty využívat. O opravených chybách si můžete více přečíst zde.

- Na konzolích bude Assassin's Creed: Valhalla vyžadovat přibližně 50 GB, odhalil Microsoft Store. U Cyberpunku 2077 je to zhruba 70 GB, zatímco remake Demon's Souls pro PS5 a Watch Dogs: Legion vyžadují (každý) nějakých 65 GB.

- Od 13. do 20. 10. 2020 si předplatitelé Switch Online budou moci zdarma zahrát Overwatch. Během těchto dnů má probíhat také každoroční halloweenská událost Halloween Terror. Nedivili bychom se, kdyby to bylo ve stejném termínu. Každopádně, hráči si vyzkouší nejrůznější postavy, seznámí se s jejich příběh a užijí si multiplayerové bitvy vyžadující spolupráci celého týmu.

Přečtěte si také: Podívejte se zblízka na PlayStation 5 i na střeva konzole

- Ještě jedna zpráva pro Nintendo Switch. Na eShopu je ke stažení demo nadcházející exkluzivity Pikmin 3 Deluxe. Plná verze vychází 30. 10.

- Britský twitterový účet Xboxu si zase dělal srandu z PlayStationu 5, ale posléze tweet smazal. Microsoft v něm poukazoval na snadnou změnu polohy konzole, zatímco u Sony musíte "pracně" demontovat podstavec, jak ukázalo včerejší video.

- Ubisoft potvrdil mikrotransakce ve Watch Dogs Legion. V hackerské akci bude možné koupit mapu se sběratelskými předměty, speciální operátory do vašeho týmu nebo věci pro kosmetické úpravy postav. Možnost koupit si obyvatelé Londýna, kteří se vyznačují jedinečnou osobností, kostýmy a maskami, vyvolala u hráčů kritiku. Tvůrci se snaží vše mírnit s tím, že stejně vybavené hrdiny lze nalézt v ulicích Londýna, aniž byste museli utratit své peníze. Mikrotransakce akorát odemknou postavy mnohem rychleji, což ovlivní čas nutný pro dokončení hry a usnadní mnoho misí/úkolů.

- Novou hru chystají také v Pixelopus. Autoři PS4 exkluzivity Concrete Genie z roku 2019 pro PS4 shánění programátory pro práci na „nové a vzrušující adventuře“ určené pro PlayStation 5. To je vše, co o titulu víme.

Přečtěte si také: Prezident Sony věří ve velký úspěch PS5, rozlišení 8K je hodně vzdálené

- Taktická strategie Gears Tactics pro Xbox Series X/S a Xbox One je hotová. Vývojáři oznámili status gold a nic nebrání tomu, aby 10. 11. vyšla. Ve stejný den bude titul dostupný v knihovně předplatného Xbox Game Pass a když si hru do 4. 12. aktivujete (nebo koupíte), získáte balíček Thrashball Cole Character Pack. Ten obsahuje hratelnou postavu Augusta Colea a Thrashball Armor Set.

- Akční strategie John Wick Hex vyjde 4. 12. na Xbox One, Nintendo Switch a Steam. Hra je už nějakou dobu dostupná na Epic Games Store pro PC a PlayStation 4.