Letošní jaro. Jste připraveni? Během něho totiž nevyjde jenom samotná hra, ale již dříve avizované druhé demo. Oficiální japonský kanál měl showcase zaměřený právě na Resident Evil: Village, který sice v jádru moc nových věcí neprozradil ani neukázal, ale něco se přece jenom najde.

Jedna ze zajímavých informací je především fakt, že si vývojáři uvědomují, že sedmý i osmý díl sdílí stejného protagonistu a je tomu poprvé, kdy se stejná hlavní postava objevuje ve dvou hrách za sebou. Capcom chce využít tuto příležitost k tomu, aby ukázal, kam se Ethan Winters jako postava posunul.

Pokud jde o samotnou lokaci - tedy ústřední vesnici - vývojáři se nechali slyšet, že si pro ni i hru vzali spoustu nápadů z fanoušky opěvovaného čtvrtého dílu; ve stejném ohledu vzali v potaz fanoušky oblíbená místa ze čtvrtého dílu a snažili se využít tyto vědomosti ve vývoji.

Přečtěte si také: Resident Evil Village je nefalšovaným hororem s mnoha intenzivními a děsivými scénami

Co se samotné demoverze týče, ta by měla vyjít „později na jaře, v komunitě se očekává vydání kolem poloviny dubna/apríla. Samotné demo by přitom mělo být zaměřené na souboje, hra jako taková by měla obsahovat spoustu zbraní a nabídnout několik možností a herních stylů, kterými se vydat. V případě PS5 verze si pak budete moci vyzkoušet podporu adaptivních spouští.

Mezi dalšími informacemi například padlo, že obchodník ve hře se bude jmenovat Duke a nabízet bude vylepšení pro zbraně a zbraně samotné, recepty pro vytváření předmětů „a další překvapení“.

HARDWAROVÉ NÁROKY

Pokud si budete chtít hru zahrát v nejlepší kvalitě na PC, což znamená rozlišení 4K, 60 snímků za sekundu a ray-tracing, tak musíte mít grafickou kartu AMD Radeon RX 6700 XT nebo NVIDIA GeForce RTX 3070. K tomu je nutné přidat procesor Intel Core i7 8700 / AMD Ryzen 5 3600 a 16 GB RAM. Když vypnete ray-tracing, tak doporučenými grafikami jsou NVIDIA GeForce GTX 1070 / AMD Radeon RX 5700.

Minimálně byste měli mít Intel Core i5-7500 nebo AMD Ryzen 3 1200, GeForce GTX 1050 Ti se 4 GB VRAM nebo AMD Radeon RX 560 se 4 GB VRAM a 8 GB RAM. Takto byste měli hru spustit v rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu na minimální grafické nastavení.

Samozřejmostí je pak Windows 10 a DirectX 12. Další detaily o systémových požadavcích budou zveřejněny později.

VEŘEJNÁ BETA RESIDENT EVIL RE: VERSE

Máme tu také informace o Resident Evil RE: Verse. Veřejná beta tohoto multiplayeru začne 8. 4. a skončí 11. téhož měsíce. Předběžné stažení bude možné od 6. 4. přes Steam, PlayStation Store a Xbox Store pro PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S.

Resident Evil: Village vychází pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S 7. 5.