Minulý rok byl plný kauz okolo bočnic pro konzole PlayStation 5, což vyvrcholilo až v patent a následné představení oficiálních bočnic z dílny Sony. V prosinci jich bylo odhaleno celkem 5, avšak pouze Midnight Black a Cosmic Red byly uvedeny na trh.

Nyní se ale dočkáváme i zbylých tří barev. Sony ohlásila, že nové bočnice zamíří do obchodů v červnu letošního roku. Půjde konkrétně o barvy Starlight Blue, Galactic Purple a Nova Pink. Dostupné ale budou pouze ve vybraných regionech, mezi kterými Česko a Slovensko není. Konkrétně se objeví ve Spojených státech, Velké Británii, Francii, Belgii, Nizozemsku a Lucembursku.

Tyto trhy mají přednost. Nicméně, česká pobočka PlayStationu začala lákat na předobjednávku krytů i u nás. I když v tuzemských obchodech jsme je zatím nenašli. V zahraničí byla jejich cena stanovena na 54,99 dolarů/eur (cca 1360 Kč).

Výhodou bočnic je jejich poměrně snadná aplikace, kterou dokonce Sony detailně vysvětlovala v oficiálním tříminutovém videu. Zkrátka stačí konzoli odpojit od elektřiny a veškerého příslušenství, následně bočnice odsadit a nahradit těmi novými.

Vydání zbylých barev už bylo, dá se říct, na čase. Nové ovladače DualSense ve stejných barvách byly totiž uvedeny na trh již dva měsíce zpět. Hráči si tak konečně budou moct sladit ovladač i se samotnou konzolí PlayStation 5.