Spojení služeb PlayStation Plus a PlayStation Now, o kterém se v poslední době hojně spekulovalo, je potvrzeno. Společnost Sony oznámila novou verzi předplatného PS Plus, která je odpovědí na vrůstající zájem o předplatné v podobě úspěšného Game Passu od Microsoftu. Ke spuštění dojde v červnu letošního roku s více než 700 hrami a větší hodnotou než kdykoli předtím.

„Od spuštění služby PlayStation Plus v roce 2010 stojí společnost SIE v čele inovací herních předplatitelských služeb. Byli jsme nadšeni, že jsme mohli být první konzolovou členskou službou, která zahrnovala knihovnu her prostřednictvím služby PlayStation Plus, a také jsme spustili první konzolovou službu streamování her s PlayStation Now,“ uvádí Sony v tiskové zprávě.

„Dnes se s vámi rádi podělíme o oficiální zprávy o změnách, které se chystají v našich předplatitelských službách. Letos v červnu spojíme služby PlayStation Plus a PlayStation Now do zcela nové předplatitelské služby PlayStation Plus, která zákazníkům poskytne větší výběr ve třech úrovních členství po celém světě.“

Soustředíme se na poskytování vysoce kvalitního, kurátorovaného obsahu s rozmanitým portfoliem her.“

V rámci nové služby PlayStation Plus si budou moci hráči vybrat ze tří úrovní předplatného:

PLAYSTATION PLUS ESSENTIAL

PlayStation Plus Essential bude stát stejně jako současná verze PS Plus a přináší stejné výhody, tedy dvě hry měsíčně ke stažení, exkluzivní slevy, cloudové úložiště pro uložené pozice z her a přístup k online multiplayeru.

Cena: 8,9 eur měsíčně, 24,99 eur čtvrtletně nebo 59,99 eur ročně.

PLAYSTATION PLUS EXTRA

PlayStation Plus Extra přináší všechny výhody z úrovně Essential a k tomu přidává katalog více než 400 nejzábavnějších her pro PS4 a PS5, včetně hitů od PlayStation Studios a partnerů třetích stran.

Cena: 13,99 eur měsíčně, 39,99 eur čtvrtletně nebo 99,99 eur ročně.

PLAYSTATION PLUS PREMIUM

PlayStation Plus Premium přináší všechny výhody z úrovní Essential a Extra. K tomu přidává až 340 dalších her, včetně her z PS3, které budou dostupné prostřednictvím streamování v cloudu.

Tyto hry zahrnují katalog oblíbených klasických her ve formě steamování i stahování z prvního PlayStationu, PS2 a PSP. A dále streamování původních her z PS1, PS2, PSP a PS4.

Streamování ovšem bude dostupné pouze na trzích, kde oficiálně funguje PS Now, což u nás bohužel není. Hry je jinak možné streamovat nejen do PS4 a PS5, ale také na PC.

Tato úroveň předplatného odemyká také časově omezené zkušební verze her, aby si hráči mohli vybrané hry před zakoupením vyzkoušet.

Cena: 16,99 eur měsíčně, 49,99 eur čtvrtletně nebo 119,99 eur ročně.

PlayStation Plus Deluxe

Na trzích, kde PS Now nefunguje, bude Sony nabízet PlayStation Plus Deluxe za nižší cenu než je služba Premium. Obsahovat bude katalog oblíbených klasických her z PlayStationu, PS2 a PSP, které si můžete stáhnout a hrát, a časově omezené zkušební verze her. Součástí jsou také výhody z úrovní Essential a Extra. Místní ceny se budou lišit podle trhu.

PlayStation Now je v současné době dostupné v USA, Kanadě, Japonsku, Velké Británii, Francii, Německu, Belgii, Nizozemsku, Lucembursku, Rakousku, Švýcarsku, Irsku, Španělsku, Itálii, Portugalsku, Norsku, Dánsku, Finsku a Švédsku.

Po spuštění nové služby PlayStation Plus přejde služba PlayStation Now do nové nabídky PlayStation Plus a nebude již k dispozici jako samostatná služba. Zákazníci služby PlayStation Now přejdou na službu PlayStation Plus Premium, aniž by se jim při spuštění zvýšily stávající poplatky za předplatné.

JAKÉ HRY BUDOU ZAHRNUTY?

„Nové úrovně Extra a Premium představují pro službu PlayStation Plus významný vývoj. V těchto úrovních se zaměřujeme především na to, aby stovky nabízených her obsahovaly ten nejkvalitnější obsah, který nás odlišuje. Při spuštění plánujeme zahrnout tituly jako Death Stranding, God of War, Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 a Returnal. Úzce spolupracujeme s našimi nápaditými vývojáři z PlayStation Studios a partnery třetích stran, abychom do knihovny, kterou budeme pravidelně obnovovat, zařadili ty nejlepší dostupné herní zážitky. Další podrobnosti o hrách, které budeme mít k dispozici v naší nové službě PlayStation Plus, přineseme později,“ píše Sony.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o rozsáhlou věc, zavádíme novou nabídku služby PlayStation Plus postupně v regionech. V červnu začneme s prvním spuštěním na několika trzích v Asii, následovat bude Severní Amerika, Evropa a zbytek světa, kde je služba PlayStation Plus nabízena. Naším cílem je, aby na většině území sítě PlayStation Network byla naše nová služba předplatného PlayStation Plus spuštěna do konce první poloviny roku 2022. Plánujeme také rozšířit výhodu cloudového streamování na další trhy a bližší informace poskytneme později.“

„Tato změna našich předplatitelských služeb, která vychází z více než 25 let zkušeností s inovacemi v oblasti her, podtrhuje naše pokračující úsilí o rozvoj našeho podnikání v oblasti síťových služeb tak, aby odpovídalo preferencím našich zákazníků. V rámci zcela nové služby PlayStation Plus se zaměřujeme na poskytování atraktivní služby předplatného her s vybraným obsahem od PlayStation Studios a našich partnerů třetích stran. Nově vylepšená služba PlayStation Plus umožní našim fanouškům objevovat a využívat více obsahu než kdykoli předtím a prohloubit jejich spojení s komunitou PlayStation prostřednictvím sdílených zážitků.“

Další informace se dozvíme později.