Tvůrci God of War hledají nového scénáristu, který se s nimi vydá na novou cestu. Xbox Game Pass čeká mafiánská strategie. Apex Legends na Nintendu Switch moc velkou radost nedělá.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Na remaku Perfect Dark v novém studiu The Initiative bude pracovat Rhonda Cox. Ta předtím pracovala v roli producenta God of War. Cox je nadšena, že se bude podílet na Perfect Dark. Značka má v jejím srdci speciální místo. Dříve nové studio Microsoftu rozšířili jiní zkušení vývojáři God of War, Red Dead Redemption nebo The Last of Us. Druhým směrem se zase vydal Drew Murray. Scénárista Star Wars Jedi: Fallen Order odešel z The Initiative a začal pracovat pro Insomniac Games.

Přečtěte si také: Life is Strange 3 poodhaluje nového hrdinu

- Studio Sony v Santa Monice, které je podepsáno za God of War, hledá hlavního scénáristu. Ten bude pracovat na novém neoznámeném titulu. Pokračování severského dobrodružství Krata není tedy jediný projekt, co v tomto týmu vzniká. Nový scénárista se má vydat na novou cestu a podílet se na vytváření her, které definují žánr se zaměřením na silný příběh, postavy a poutavé dialogy. Dle nové cesty by se mohlo jednat o novou značku PlayStationu.

- Studio Tango Gameworks, které se společně s Bethesdou připojilo do rodiny Xbox Game Studios, je prvním krokem ve větším zaměřením first-party titulů Microsoftu na japonské hráče. Phil Spencer je z japonského týmu nadšen a těší se, až je pozná osobně. Současně vzkazuje, že v budoucnu bude mít americká společnost další své týmy v Japonsku.

- Do předplatného Xbox Game Pass bude 18. 3. přidána mafiánská strategie Empire of Sin od Johna Romera a jeho manželky Brendy.

- Watch Dogs Legion Online bude v budoucnu podporovat cross-play, potvrdil Ubisoft.

- Apex Legends nemá moc lichotivé recenze Switch verze. Novináři si stěžují na chyby, strašnou optimalizaci a nízké rozlišení. Píšou, že mají problém spatřit protivníka v dálce a vadí jim velmi viditelný pokles snímků za sekundu. Při hraní na Nintendu Switch doporučují vypnout cross-play, protože hráči na jiných platformách mají lepší viditelnost, mnohem plynulejší hraní a možnost hrát s myší a klávesnicí.

Přečtěte si také: Dying Light 2 žije. Po více než roce se zombie akce připomene

- Temná a strašidelná plošinovka Little Nightmares 2 prodala milion kopií. Společně s prvním dílem si sérii zahrálo více jak 5 milionů hráčů. Vydavatelství Bandai Namco připomíná úspěch Little Nightmares 2 prostřednictvím traileru s hodnocením hry.

- Je to celkem nedávno kdy tým vývojářů z Maxis u příležitosti narozenin The Sims franšízy oznámil nový typ DLC, který je svým obsahem ještě menší než kolekce. Jde o balíček se sadou objektů v jednom tématu, které vám zpřístupní třeba kuchyňský nábytek v jednom stylu, sadu oblečení anebo předmět, který přináší nové prvky hratelnosti. U této příležitosti byly naráz vypuštěny hned tři tyto balíčky, každý po 5€ s různými tématy – balíček s venkovskou kuchyní, balíček retro oblečení a balíček s vysavači – ten mimo jiné přináší i další dvě aspirace. V podstatě jde o další způsob, jak EA přisypat něco málo do kasičky. I přesto, že si kity našly své fanoušky, přinesly také spoustu nových chyb do The Sims 4, a tak je z nich opět jen jedno velké fiasko. Doufejme, že tento svůj krok budou snažit napravit a konečně se dočkáme třeba aut nebo tolik žádaného gameplaye z dodatku Generations, který slavil u The Sims 3 velký úspěch. 

- Blizzard pracuje na ambiciózní first-person střílečce ve velikosti AAA, která je koncipována zejména na multiplayer, ale má mít i režim pro jednoho hráče. Tajemný projekt vyjde na počítače a konzole.

- Tituly Titanfall 3, Starfield a Skull & Bones vyjdou v roce 2022. Myslí si to známý insider Tom Henderson, jenž se zaměřuje zejména na zákulisní informace o sériích Call of Duty a Battlefield. Ve stejném roce očekává Henderson i předělávku Call of Duty: Modern Warfare 2.

- Společnost Paradox Interactive od 21. 5. uspořádá třídenní akci nazvanou PDXCON REMIXED. Sestavena bude z nejrůznějších streamů s oznámením, prezentacemi, přednáškami i panelovou diskuzí.