Retro střílečka Wrath: Aeon of Ruin na sebe už od oznámení strhává pozornost hlavně zásluhou využití herního enginu, který byl vytvořen pro potřeby prvního dílu série Quake z roku 1996. Vývojáři ze studia KillPixel ale poměrně záhy po vydání hry v předběžném přístupu ke konci roku 2019 zjistili, že prehistorický engine dokáže házet klacky pod nohy nejen při snaze nabízet stávajícím zákazníkům pravidelnější aktualizace.

Tvůrci se tedy po čase stáhli do ústraní, a i když na sociálních sítích začali informovat o stavu vývoje a o tom, na čem přesně pracují, nového obsahu se projekt zkrátka už velmi dlouho nedočkal. Proto by se mohlo některým zdát, že je Wrath ve stavu klinické smrti a že se zařadí mezi velké množství titulů, které v předběžném přístupu zůstanou navždy. Naštěstí tomu ale tak není. Tedy snad.

Na akci Realms Deep 2022 došlo na vydání nového traileru, který oznamuje, že Wrath: Aeon of Ruin opustí předběžný přístup na jaře příštího roku. A co víc, míří nejen na PC (Steam, GOG), ale i na Nintendo Switch, PS5, PS4, Xbox Series X|S a Xbox One. V traileru můžeme vidět také řadu novinek, například nové úrovně a zbraně nebo zvláštně vypadajícího bosse.

Wrath vydává společnost 3D Realms (dalším vydavatelem hry je čínským Tencentem vlastněná firma Fulqrum Publishing, dříve 1C Company). Ta je jedním z pořadatelů akce 3D Realms a vydavatelem několika jiných retro projektů, a tak tu máme ještě upoutávky na další zajímavé projekty. Třeba trailer na retro střílečku Cultic od studia Jasozz Games, jenž odhalil, že první kapitoly hry se dočkáme na PC už 13. října/októbra 2022.

Pokud vám střílečky nevoní, mohlo by vás zaujmout dieselpunkové akční RPG Combustion, které evokuje klasiky z éry prvního PlayStationu, jako je třeba Metal Gear Solid. Jen jsou všude zvířata. K přiblížení projektu Combustion přitom došlo před rokem na minulém ročníku akce Realms Deep, kde byla oznámena také střílečka Cultic, a i když stále neznáme datum vydání, trailer naznačuje, že tvůrci z týmu Retro Dungeon chystají něco opravdu zajímavého.