Rasistické nadávky jsou velkým problémem dnešního fotbalu. Během kvalifikačního zápasu na Euro 2020 mezi Bulharskem a Anglií došlo ke dvěma incidentům, které zapříčinily dvě pauzy v prvním poločase.

Z tribun národního stadionu Vasila Levského v Sofii se ozývaly rasistické urážky a nacistické pozdravy. Dokonce kapitán bulharské reprezentace o přestávce prosil „fanoušky“, aby toho nechali. Třetí pauza během hry by totiž znamenala, že angličtí hráči odejdou ze hřiště a ukončí zápas předčasně - umožňuje jim to protirasistický protokol Uefa.

V souvislosti se situací na stadionu bylo začteno 16 lidí a Uefa obvinila bulharskou fotbalovou unii z rasistického chování svých fanoušků. Kvůli tomu rezignoval prezident bulharské fotbalové unie a své místo opustil i trenér národního týmu Krasimir Balakov.

Společnost Electronic Arts se rozhodla na problém s rasismem upozornit a připravila speciální dresy #NoRoomForRacism pro FIFA 20. Pro prezentaci nových dresů zvolil vydavatel hvězdy Premier League - Virgil van Dijk, Jesse Lingard, Tammy Abraham a James Maddison.

Dresy mají být brzy dostupné ve FIFA 20 společně s novými symboly pro stadiony, které také budou bojovat proti rasismu. Vše bude zdarma a dostupné minimálně v PC, PlayStation 4 a Xbox One verzích hry.