Všichni fanoušci her se slavným zabijákem Agentem 47 jistě napjatě vyhlížejí vydání posledního dílu nové trilogie. Ten dorazí již za necelé dva týdny a čím blíže se nachází k datu vydání, tím více informací vyplouvá na povrch.

Jednou z nich je například zbrusu nový trailer k virtuální realitě, kterou Hitman 3 nabídne. Má to ale menší háček. Tato informace se týká pouze majitelů VR headsetu pro konzole PlayStation. Jestli hrajete na PC, tak je velkou otázkou, zda se k možnosti hrát ve virtuální realitě vůbec dostanete.

Pokud ale patříte k majitelům PSVR, nic vám nebude bránit odehrát si jakýkoliv level v Hitman 3 z pohledu samotného Agenta 47. V případě, že by se vám jednotlivé levely v novém díle ohrály a vlastníte předchozí dva díly série, můžete si ve virtuální realitě projít i ty.

Kromě toho, že jsme se konečně mohli podívat, jak bude vypadat virtuální realita v nové trilogii, mohli jsme zcela poprvé pohlédnout na novou mechaniku zkratek, která vám dokáže otevřít nové možnosti při opakování jednotlivých levelů.

S tímto infem přišel magazín GameInformer, který na svém YouTube kanále zveřejnil gameplay video, ve kterém tuto novou mechaniku představují. Můžeme zde vidět Agenta 47 pohybujícího se po nejvyšším mrakodrapu světa v Dubaji, kde si při cestě ke svému cíli zpřístupňuje různé žebříky. Ty poslouží v dalších pokusech jako zkratky, jež vám pomůžou s likvidací vašeho cíle. IO Interactive řekli, že zkratky designovali tak, aby podporovaly průzkum, odměňovaly zvědavost a podněcovaly opakovatelnost.“

Hitman 3 vychází již 20. ledna/januára na PC (exkluzivně na Epic Games Storu), PlayStation 4, Xbox One a Google Stadia. K dispozici bude také bezplatné vylepšení pro konzole nové generace. Navíc se myslelo i na majitele Nintenda Switch, pro které Hitman 3 vyjde o něco později v cloudové verzi.