Mezinárodní studio Hangar 13 se sídlem v kalifornském městě Novato a kancelářemi v Brně a Praze, si po neúspěšné Mafii 3 napravilo pověst díky komplexnímu remaku první Mafie. Mezitím ale tým pracuje na dalším projektu, který by měl mít opět otevřený svět a mísit v něm sci-fi a fantasy.

Změna žánru vyplývá z dostupných pracovních nabídek studia Hangar 13, na které upozornil analytik MauroNL na sociální síti Twitter. Zdá se, že tvůrci Mafie mají v plánu vytvořit méně realistický herní svět, v němž nebudou pouze lidské postavy. Důležitým prvkem má nadále zůstat příběh, stejně jako v sérii Mafia. Ten bude pravděpodobně čerpat inspiraci z několika žánrů. Inzeráty naznačují také nějaký režim pro více hráčů a vývojáři plánují hru dlouhodobě podporovat.

V neposlední řadě by měl tento projekt, který je s největší pravděpodobností úplně novou značkou, zahrnout pohled z první i třetí osoby. Vše má pohánět technologie Hangaru 13 - to nejspíš znamená aktualizovanou verzi enginu Illusion, který pohání Mafii 3 i Mafia: Definitive Edition.

Práce na projektu mají probíhat od roku 2018. Je tak možné, že už brzy budeme znát první detaily. O neoznámeném titulu se mluvilo už v létě minulého roku. Připomenuta také byla zrušená Mafie. Ta se měla odehrávat v americkém Las Vegas během poloviny 70. let minulého století. Pak se ale něco stalo a přednost dostala špionážní akce Rhapsody zasazena do období studené války v Berlíně, což by i pro nás bylo lákavé. Ovšem ani ta zatím nespatřila světlo světa a neoficiálně se mluvilo o jejím konci.

Hangar 13 má čtyři kanceláře v různých částech světa: Novato ve státě Kalifornie (USA), Brighton (Velká Británie), Praha a Brno (Česká republika). Tým je tak dost velký na to, aby klidně zvládl dva projekty najednou - novou Mafii a tajemný projekt. Navíc na definitivní edici Mafie nemuseli pracovat všichni. Jak víme, velká část práce byla odvedena českými vývojáři.

Do listopadu/novembra 2020 prodala definitivní edice Mafie s trilogií dohromady dva miliony kusů.