Marvel včera svým fanouškům na Twitteru ohlásil, že v 19:00 našeho času představí novou hru. Kromě krátkého akčního traileru ale neodhalil žádné informace, a tak se mohlo jen spekulovat, o co vlastně půjde. Hráči v komentářích dávali najevo, že mobilní hru rozhodně nechtějí. Už to ale nešlo zastavit.

Ano, nová hra s názvem Marvel Snap bude skutečně určená především chytrým telefonům a tabletům. Vyjde ale i na počítač. Půjde o sběratelskou karetní hru, na které vývojáři z malého indie studia Second Dinner údajně pracovali v posledních čtyřech letech. Developeři mají s vytvářením karetních her zkušenost, protože v minulosti vyvíjeli třeba Hearthstone.

Od ostatních podobných her se má lišit už třeba délkou zápasu. Průměrná bitva by měla totiž trvat asi tři minuty. Ještě šílenější ale je, čím je to způsobeno. Z her jako třeba Hearthstone nebo Legends of Runeterra jsme zvyklí, že na tahu je vždy jen jeden hráč a střídají se. Tady ale budou hrát oba naráz.

Vytváření balíčku má být jednodušší než v konkurenčních titulech. Vejde se do něj totiž jenom 12 karet v podobě hrdinů, z nichž každý má unikátní schopnosti ovlivňující hru. Výběr přitom nebude snadný, protože po spuštění by se mělo ve hře nacházet asi 150 různých karet. Vývojáři i přes poměrně malý deck slibují dobré strategické možnosti.

Karty se rozmisťují do tří různých lokací za cílem je obsadit. Hráč, který obsadí alespoň dvě z nich, zvítězí. Studio Second Dinner je hrdé i na grafické a hudební aspekty celého Marvel Snap. Jednotlivé kartičky se pyšní 3D efekty. Od hudby můžeme čekat styl podobný Marvel filmům.

Pokud vás tyto informace zaujaly, můžete se na oficiálních stránkách zaregistrovat do uzavřené bety pro Android. Co také víme, je, že hra bude zdarma a všechny kartičky půjde získat bez nákupů za skutečné peníze.