Vozový park Euro Truck Simulatoru 2 byl rozšířen. Pražské studio SCS Software obohatilo populární hru o novou generaci kamionů DAF, a to pouhý den po oficiálním odhalení těchto vozů.

DAF XG a DAF XG+ si může bez dalších investic přidat do Euro Truck Simulatoru 2 každý majitel hry. Stačí si bezplatný dodatečný balíček stáhnout ze Steamu a doufat, že máte našetřeno dostatek peněz, abyste si vozy mohli koupit.

„Nová řada nákladních vozidel DAF se zaměřuje na efektivitu, komfort řidiče a bezpečnost. Nové kabiny XG a XG+ představují další revoluci od doby, kdy byla předchozí kabina DAFu představena ve své nejstarší podobě u modelu DAF 95 v roce 1987,“ uvádějí vývojáři z SCS Software s tím, že nová kabina nejen snižuje spotřebu paliva, ale také lépe chrání řidiče při čelním nárazu.

Další novinkou u modelu DAF je plně digitální displej na přístrojové desce, neboli informační panel řidiče (DIP), jak jej nazývá společnost DAF. DIP se vyznačuje moderní grafikou a jedinečným designem.

Později se do Euro Truck Simulatoru 2 dostane i varianta kabiny verze XF. Prozatím je dostupný pouze podvozek 4x2, ale i to se má v dohledné době změnit.