Restart série Forza Motorsport dorazí na jaře příštího roku pro PC a Xbox Series X/S. Microsoft o hře tvrdí, že půjde o technicky nejpokročilejší závodní hru všech dob.

„Každá trať ve Forza Motorsport byla od základu vytvořena pro tuto generaci,“ tvrdí tisková zpráva. „Přesnost naší přepracované fyziky, krása našich vozů a tratí, nový dynamický denní čas, pokročilé poškození vozů a sledování paprsků na trati v reálném čase vedou ke generačnímu skoku v pohlcení. To je zcela nová Forza Motorsport.“

Hra byla na Xbox & Bethesda Games Showcase prezentována z Xboxu Series X, šlo o první gameplay záběry z oblíbené tratě Maple Valley. Vrací se také Circuit de Spa-Francorchamps a Laguna Seca Raceway. Odhalen byl okruh Kyalami Grand Prix Circuit, jihoafrická trať, japonský okruh Hakone a vysokorychlostní Grand Prix okruh vytvořený tak, aby předvedl technicky vyspělou a nejmodernější imerzi nové Forzy Motorsport.

Základem Forzy Motorsport je plně dynamický systém denní doby, který má oživovat tratě v ohromujících detailech a stejně jako počasí bude k dispozici na každé trati. Změny denní doby mění okolní teplotu, která následně ovlivňuje teplotu povrchu trati. Tyto změny teploty trati ovlivní přilnavost vašeho vozu, stejně jako počasí. Tyto nové detaily simulace dodávají závodnímu zážitku další hloubku, dramatičnost a dynamiku.

Celkovým výsledkem má být 48násobné zlepšení věrnosti fyzikální simulace. Autoři připravili správu pneumatik a paliva, více směsí pneumatik a nové detailní sestavování vozů.

Pokud se rádi díváte na vyleštěné automobily, tak si ve Forze Motorsport musíte dávat pozor na poškození. To je reprodukováno až do jednotlivých škrábanců na karoserii. Tvůrci mysleli na to, jak se odlupuje lak, jak se objevují odřeniny na kolech a jak se všechny části vozu znečisťují.