Hercule Poirot se dočká herní adaptace od vývojářů Blazing Griffin. Excentrický detektiv s ikonickým knírkem z pera Agathy Christie cílí na herním průmyslem přehlížené fanoušky detektivních adventur. Řešit vraždy mezi smetánkou budou moci hráči již letos 28. 9. Titul vyjde na PC, starou i novou generaci konzolí a Nintendo Switch.

Hra ponese podtitul The First Cases, který napovídá, že děj se přesune do dob, kdy byl Poirot ještě neznámý mladý policista v předválečné Belgii. Vývojáři mají s tvorbou detektivních her dlouholeté zkušenosti a fanouškům slibují autentický zážitek známý z knih i seriálu. „Řešení případů bude spletité a jejich rozuzlení nečekané," uvádí vydavatel Microids na svých stránkách. Dopomoct by tomu měla spolupráce autorů se společností Agatha Christie Limited, která se o kulturní dědictví spisovatelky stará.

Přečtěte si také: Česká adventura The Past We Are: Act One kombinuje psychologický thriller se satirickou komedií

Příběh se bude točit okolo vlivné rodiny Van den Boschů, která pozve mladého Poirota na recepci do jejich sídla, během níž zavraždí jednoho z hostů. Hráči pak při vyšetřování prozkoumají celé sídlo a vyslechnou hosty. „Rodina skrývá mnoho tajemství a vražda nebude jedinou záhadou, kterou je třeba rozklíčovat," slibuje vydavatel množství různorodých puzzlů. Hlavním nástrojem při jejich řešení bude dedukce, při které pomůže mechanika myšlenkové mapy.

Pokud by hráči s výstředním detektivem zatím neměli tu čest, mohou dva měsíce, které zbývají do vydání, využít k zahrání několika dalších titulů, jež sledují jeho případy. Za zmínku stojí také seriál z roku 1989 v hlavní roli s Davidem Suchetem, který bývá označován jako ten „pravý" seriálový Hercule Poirot.