Hercule Poirot se dočká herní adaptace od vývojářů Blazing Griffin. Excentrický detektiv s ikonickým knírkem z pera Agathy Christie cílí na herním průmyslem přehlížené fanoušky detektivních adventur. Řešit vraždy mezi smetánkou budou moci hráči již letos 28. 9. Titul vyjde na PC, starou i novou generaci konzolí a Nintendo Switch.

Hra ponese podtitul The First Cases, který napovídá, že děj se přesune do dob, kdy byl Poirot ještě neznámý mladý policista v předválečné Belgii. Vývojáři mají s tvorbou detektivních her dlouholeté zkušenosti a fanouškům slibují autentický zážitek známý z knih i seriálu. „Řešení případů bude spletité a jejich rozuzlení nečekané," uvádí vydavatel Microids na svých stránkách. Dopomoct by tomu měla spolupráce autorů se společností Agatha Christie Limited, která se o kulturní dědictví spisovatelky stará.

Přečtěte si také: Akční adventura Black Panther je v rané fázi vývoje

Příběh se bude točit okolo vlivné rodiny Van den Boschů, která pozve mladého Poirota na recepci do jejich sídla, během níž zavraždí jednoho z hostů. Hráči pak při vyšetřování prozkoumají celé sídlo a vyslechnou hosty. „Rodina skrývá mnoho tajemství a vražda nebude jedinou záhadou, kterou je třeba rozklíčovat," slibuje vydavatel množství různorodých puzzlů. Hlavním nástrojem při jejich řešení bude dedukce, při které pomůže mechanika myšlenkové mapy.

Pokud by hráči s výstředním detektivem zatím neměli tu čest, mohou dva měsíce, které zbývají do vydání, využít k zahrání několika dalších titulů, jež sledují jeho případy. Za zmínku stojí také seriál z roku 1989 v hlavní roli s Davidem Suchetem, který bývá označován jako ten „pravý" seriálový Hercule Poirot.