Není žádným tajemstvím, že slavný vývojář Hideo Kojima aktuálně ve svém studiu Kojima Productions připravuje dvě nové hry. Zhruba před půl rokem se totiž Kojima v rozhovoru pro magazín Famitsu zmínil, že chystá velký titul a nový náročný projekt. Řada fanoušků přitom očekává, že jedno z toho bude nejspíš pokračování Death Stranding z roku 2019, a nyní se zdá, že by opravdu mohlo být ve vývoji.

Herec Norman Reedus, který se v Death Stranding zhostil role Sama Portera Bridgese a který měl hrát i ve zrušeném projektu Silent Hills od Kojimy a režiséra Guillerma Del Tora, poskytl rozhovor serveru Leo Edit. V jedné z otázek přitom autorka rozhovoru shrnula, že Reedus má na triku knihu, poslední sezónu seriálu Živí mrtví (The Walking Dead), spin-off The Walking Dead a práci na hře Death Stranding. Na což charismatický herec odpověděl, že právě začali s druhou hrou.

Další otázky v rozhovoru se ale věnují minulosti, konkrétně procesu motion capture při vývoji původní hry a již mnohokrát řešeným a dobře známým okolnostem, za nichž se Reedus s Kojimou poprvé setkal, takže odpověď bohužel nebyla víc rozvinuta. Herec tedy přímo neřekl, že se chystá Death Stranding 2, jen druhá hra. Může jít tudíž o pouhé nedorozumění, stejně tak může jít o onen druhý titul, který Hideo Kojima připravuje. Reedus se podle všeho s Kojimou během vývoje Death Stranding dost sblížil, takže je velmi pravděpodobné, že slavný vývojář bude chtít obsadit seriálového Daryla Dixona do čehokoliv, co chystá.

Fanoušci, kteří mají dodnes potřebu broukat při každé příležitosti BB's Theme, ale mají rozhodně důvod ke zvýšené pozornosti. V minulosti se dlouze diskutovalo o tom, zda prodeje Death Stranding ospravedlňují potřebu vyhlížet sequel, ale i když rozhodně nešlo o hru pro každého, o neúspěchu se v žádném směru hovořit nedá. Důležitější je fakt, že Death Stranding je natolik svérázný a relativně uzavřený a soběstačný zážitek, že musí být velmi obtížné na něj smysluplně navázat, aby nešlo o úplně jiný titul. Uvidíme tedy, s čím nakonec Kojima vyrukuje a jestli byl Norman Reedus správně pochopen.