No Man's Sky pro Nintendo Switch vyjde až 7. 10. letošního roku. Vesmírné dobrodružství bude dostupné digitálně prostřednictvím eShopu Nintenda i fyzicky u prodejců. Ve stejný den bude k dispozici i fyzická verze pro PlayStation 5.

Hráči na Switchi mohou čekat všech 20 přídavků, které za posledních 6 let rozšířily No Man's Sky. Stejně tak mohou počítat s budoucími aktualizacemi a dalšími expanzemi hry. To platí i pro PS5 verzi, která bude v remasterované podobě. Tato verze je digitálně dostupná už nějakou dobu.

Jedna kaňka tady ale je. Switch verze bude podporovat pouze singleplayer. Je otázkou, zda se multiplayer později do Switch verze dostane.

„No Man's Sky na tomto malém přenosném zařízení působí naprosto přirozeně a zároveň naprosto nepravděpodobně,“ řekl Sean Murray z Hello Games o Switch verzi.

„Pro náš malý tým to byl skutečný zásah do černého. Hra No Man's Sky je postavena na procedurálním generování, což znamená, že konzole generuje vše, co vidíte. Díky tomu je mnohem těžší přenést naši hru na něco takového, jako je Switch, ale myslím, že tento tým nikdy nevypadá šťastnější, než když se snaží dělat téměř nemožné věci.“