Na Steam před pár dny dorazila kompletní edice hry Nioh 2. Po necelém roce si tedy toto hardcore akční RPG, inspirované sérií Dark Souls, můžete užít na svém PC s myší, klávesnicí a na konzistentních 60 nebo 120 snímků za sekundu. Nebo vlastně ne?

Očividně ne. Jelikož i přesto, že Nioh 2 hrálo v den vydání na Steamu třikrát více lidí než jeho předchůdce, a i když nalezneme něco kolem 4000 kladných reakcí, tak bohužel narazíme i na cca 1300 negativních, ve kterých se objevují stížnosti týkající se technické stránky hry.

Největším problémem se zdá být nekonzistentní počet snímků za sekundu, který vám jistě dokáže znepříjemnit různé situace. Zatímco hráči, kteří používají klávesnici a myš, si stěžují na vyskakování nápověd k ovladači, které jsou následně příčinou jejich smrti.

„Jde o to, že se jedná o 'správnou' akční hru se spoustou komb, speciálních forem, tajných schopností, rytmických mačkání tlačítek atd. Takže nevědět, kde je tlačítko, je docela zásadní problém,“ říká jeden z uživatelů ve své recenzi.

Pokud se podíváme na nekonzistentnost snímků za sekundu, tak zde se jeden z uživatelů zmínil, že snímky dosti poklesnou při některých útocích v Yokai Realms, což vás nutí hrát s efekty nastavenými na nejnižší rozlišení.

Se samotným titulem ale hráči žádné problémy nemají, ba naopak se dle nich jedná o kvalitní titul. Bohužel, technická stránka věci prostě táhne celou hru dolu, což je opravdu škoda. A co vy? Už jste vyzkoušeli Nioh 2 na PC a narazili jste na podobné chyby?