Původní konzole Nintendo Switch stárne a společně s tím přibývá spekulací o Switch Pro. Nová konzole by údajně mohla přijít v průběhu tohoto roku, na oficiální ohlášení si ale ještě budeme muset počkat.

Nejedná se o první spekulace o konzoli, už v létě minulého roku se totiž objevily první spekulace. Od té doby zdrojů a informací přibývalo. Ačkoli tedy konzole nebyla doposud představena, jsme si téměř jisti tím, že přijde.

PŘEDPOKLÁDANÉ (LEAKNUTÉ) SPECIFIKACE NINTENDO SWITCH PRO

DisplejPanel displajeMaximální rozlišeníUložištěCena
1080pOLED4K64 GB399 dolarů (8500 Kč)

Asi nejsilnější informací, z těch, které o konzoli známe, je, že bude po připojení k televizi umožňovat rozlišení až 4K, což je na handheld obstojný výkon, dosud ale nebylo jasné, jak takhle malé zařízení výkonu dosáhne.

Podle nejnovějších úniků bude nová konzole podporovat DLSS, technologii Nvidie, která pomocí neuronové sítě zvyšuje rozlišení bez velkého dopadu na výkon zařízení. Právě její implementace by mohla umožnit příjemné hraní v rozlišení 4K.

Přečtěte si také: Ve středu uvidíme hry, co vyjdou na Nintendo Switch

Důvěryhodný leaker NateDrake také zmínil, že se ohlášení dočkáme s největší pravděpodobností tento rok. Pokud totiž bude Switch Pro odložen, dozvíme se o tom podle něj už letos.

Ačkoli jsou tyto nové informace uvěřitelné, nemůžeme si jimi být jisti; stále se totiž jedná pouze o úniky. Na druhou stranu to, že Nintendo něco chystá, je už teď téměř jasné.