Nintendo Switch Lite zmodrá. Společnost Nintendo oznámila, že od 7. 5. 2021 bude v Evropě prodávat svůj handheld v modré barevné variantně. Stejný model bude později k dostání i ve Spojených státech amerických.

Nintendo Switch Lite bylo oznámeno 10. 7. 2019 a 20. 9. téhož roku vydáno po celém světě. Zařízení určené pro hraní na cestách bylo k dispozici ve žluté, šedé a tyrkysové barvě. Ty za měsíc doplní modrá. I za tu bude chtít Nintendo přibližně 5000 korun (200 eur).

Podle japonské společnosti se na Switch Lite skvěle hodí hra New Pokémon Snap, v níž hráči prozkoumávají bujnou krajinu na neznámém ostrově a pořizují fotografie různých Pokémonů. Dalším titulem, jenž 21. 5. rozšíří rozsáhlou knihovnu titulů, je Miitopia. Ve hře se hráči vydají na veselé a nepředvídatelné dobrodružství společně se svou rodinou nebo kýmkoli, a vyberou si, kdo se stane hvězdou příběhu. Může to být nebojácný hrdina, krásná princezna či hanebný pán temnoty. Nejlepší kamarády pošlete do bitvy, tátu oblečete jako krále a z mámy udělejte hlavního záporáka? Záleží pouze na vás.

Přečtěte si také: Switch Pro s výkonem na úrovni PS4 Pro?

Ve světě Miitopie je klíčové budování vztahů. Zvažte tedy, jestli nestrávit nějaký čase se svými spojenci pro utužení vazeb. To vám může přinést výhody během bitev - pokud vztahy nebudou ideální, může vám to situaci naopak ztížit.

Stojí za připomínku, že podle spekulací má Nintendo koncem letošního roku uvést na trh Switch Pro, vylepšenou a výkonnější verzi hlavní konzole Switch. Ta je určena nejen pro hraní v handheldovém módu, ale lze ji připojit také k televizi.