Nintendo podalo žádost o patent pro nový design Joy-Conů. Vzhledem k tomu, že se takto malý ovladač může jen těžko v něčem zásadním lišit, není jednoduché vymyslet, kde by se dala udělat změna. Nintendo má nicméně opravdu zajímavý nápad.

Tento patent totiž zobrazuje Joy-Cony jako ohybné ovladače. Ohýbat se bude konkrétně přední část, a to o přibližně 30°. Joy-Cony mají přitom být ke Switchi připojeny standardním systémem, který bude mít pouze vepředu vyříznutou část, aby se daly ohýbat.

Osobně nemůžu přijít na to, jak by se tato mechanika dala ve hrách implementovat. Nintendo však mívá velmi zajímavé nápady, a tak určitě na něco přijde. Je ale také dost možné, že funkce bude čistě ergonomická. Spoustu hráčům se totiž aktuální ovladače špatně drží.

Na jednom z patentů je dokonce ovladač ohnutý celý, je tu tedy i možnost, že se Joy-Cony budou dát po vysunutí ze Switche ještě dále poupravit. Je však také nutné zmínit, že z patentů často nevznikne reálný produkt, a tak možná tento design nikdy v obchodech neuvidíme. Nebo se přijde s novou a lepší verzí Switche. Kdo ví.