Před necelými dvěma měsíci představila japonská společnost Nintendo světu Switch Lite. Menší verzi konzole, která je určena pro hraní v handheldovém módu. Tedy na cestách nebo v pohodlí domova na gauči. Lite verze bude levnější, ale zároveň s ní nezískáte dok pro připojení k televizi, stejně tak nebude obsahovat odnímatelné Joy-Con ovladače - ty jsou nyní pevně připojeny ke konzoli, respektive k handheldu.

Nintendo zkrátka využívá velkého zájmu o Switch a chce ho nabídnout i v levnější verzi, která spíše připomíná nástupce DSka. Dává to ale smysl. Pokud hledáte handheld pro hraní na cestách, tak Lite je něco pro vás - baterie by měla vydržet až 7 hodin. Na trhu bude od 20. září a cena bude kolem 6 tisíc korun. Plnohodnotný Switch stojí 8 tisíc.

Na Switchi i Switchi Lite si zahrajete celou řadu her. V rychlosti zmíním The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe, New Super Mario Bros. U Deluxe nebo Diablo 3 Eternal Collection. Brzy navíc dorazí Zaklínač 3: Divoký hon v kompletní edici se všema DLC a dokonce i s českými titulky.