V noci na Nintendo Directu japonská společnost oznámila spoustu novinek pro majitele Nintenda Switch. Těšit se můžete na pokračování barevné multiplayerové akce Splatoon, Mario Golf: Super Rush nebo The Legend of Zelda: Skyward Sword HD.

Nahoře najdete záznam celé prezentace, dole výpis jednotlivých novinek a jejich trailerů.

Přečtěte si také: Star Wars: Hunters pro Switch a mobily nabídne multiplayerové boje v aréně

SPLATOON 3

Třetí díl barevné multiplayerové akce Splatoon, která se poprvé objevila na Wii U, vyjde v roce 2022 na Nintendo Switch.

V současné době toho moc nevíme. První trailer naznačuje větší zaměření na příběh spojený s post-apokalyptickým světem. Vidíme cestování vlakem z pouště do velkého města ve stylu Tokia. Sluncem spálené místo Nintendo pojmenovalo Splatlands a město Splatsville. Těšit se máte na nové zbraně, mapy, postavy, pohyby a další věci, které budou teprve odhaleny. Srdcem hry zůstávají bitvy mezi Inklings a Octolings.

MARIO GOLF: SUPER RUSH

Golfová série od Nintenda se na velké konzole vrací poprvé od roku 2003. Postavičky známé z her Super Mario se utkají v zábavném arkádovém golfu. Bude nutné brát v úvahu sílu úderu, směr, sílu větru a další faktory. Hru bude možné ovládat v klasickém režimu joypadu, ale více si ji užijete pomocí pohybových senzorů simulující golfovou hůl. Chybět nebude příběhový režim.

THE LEGEND OF ZELDA: SKYWARD SWORD HD

Remaster poslední velké hry s Linkem v klasickém stylu, před Breath of the Wild, vyjde 16. 7. letošního roku. Původně titul vyšel v roce 2011 na Wii a o pět let později v rámci jednoduchého portu na Wii U. Na rozdíl od tohoto portu přepracovali vývojáři ovládání, aby si hráči mohli užít výhody Joy-Conů.

HYRULE WARRIORS: AGE OF CALAMITY

Hyrule Warriors: Age of Calamity obdrží Season Pass za 19,99 eur. Ten hráčům přinese dva dodatečné balíčky obsahující nové postavy, výzvy a zbraně. První DLC bude k dispozici v červnu, druhé v listopadu.

MONSTER HUNTER RISE

V rámci prezentace se připomenula akce Monster Hunter Rise, konkrétně představením dvou nových monster: Rampage a Magnamalo. Rise je exkluzivitou pro Switch a debutovat bude 26. 3. letošního roku. Zájemci si mohou koupit speciální edici a ponořit se do světa lovců.

NO MORE HEROES 3

No More Heroes 3 má datum vydání a bláznivý trailer. Třetí hlavní kapitola ságy dorazí 27. 8. na Switch.

Fall Guys: Ultimate Knockout

Během letošního léta vyjde populární Fall Guys: Ultimate Knockout na Nintendo Switch.

PROJECT TRIANGLE STRATEGY

Project s pracovním názvem od tvůrců Octopath Traveler je kombinace RPG a strategie. Připomíná Fire Emblem nebo Final Fantasy Tactics. Hry se dočkáme v roce 2022. Mezitím si z eShopu můžete stáhnout demo.

SAMURAI WARRIORS 5

V létě nejen na Switch, ale také na další konzole a PC, vyjde pokračování série Omega Force, kde jsou jádrem bitvy s obrovskými skupinami nepřátel.

NINJA GAIDEN: MASTER COLLECTION

Ninja Gaiden: Master Collection přináší ikonickou akční sérii na Nintendo Switch, PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Kolekce obsahuje Ninja Gaiden Sigma, Ninja Gaiden Sigma 2 a Ninja Gaiden: Razor's Edge.

PLANTS VS. ZOMBIES: BATTLE FOR NEIGHBORVILLE

19. 3. na Switch vyjde Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville Complete Edition se všemi DLC a vylepšeními, která jsou do té doby dostupná na jiných platformách.

LEGEND OF MANA

Klasické JRPG z prvního PlayStationu si ve vylepšené verzi na Switchi, PC a PS4 budeme moci užít od 24. 6. Kromě grafického vylepšení došlo na hudbu a nové funkce.