Sám prezident Nintenda se vyjádřil k nedávným spekulace a razantně popřel, že by japonská společnost měla v letošním roce v plánu uvést na trh nový model Nintenda Switch. Shuntaro Furukawa svým prohlášením rozmetal zprávy od informátorů a analytiků. Ti byli přesvědčeni, že Nintendo v letošním roce vydá třetí verzi své konzole.

V Nintendu jsou podle svých slov přesvědčeni o nutnosti zaměřit se na stávající dvě verze Switche a rozšiřovat základnu hráčů. Místo nového modelu na fanoušky v průběhu roku čekají speciální edice konzole, včetně bundlu s Animal Crossing: New Horizons. Switch i s Joy-Cony bude ve speciálním provedení - tato edice vyjde 13. března/marce za 299,99 dolarů.

V předešlých měsících se spekulovalo o vzniku Nintenda Switch Pro. Mělo jít o výkonnější verzi původního modelu. Analytici se domnívali, že se Switch Pro bude moci Nintendo lépe vést konkurenční boj s konzolemi PlayStation 5 a Xbox Series X. Místo toho si ale Nintendo hledí svého a hodlá se zaměřit na hry pro Switch a Switch Lite. A to se podle nedávných prodejních výsledků konzole i her samotných vyplácí.

Jaké tituly na Switch tento rok vyjdou, úplně nevíme. Mezi potvrzenými jsou Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX, Animal Crossing: New Horizons, Xenoblade Chronicles Definitive Edition, Bravely Default II, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, No More Heroes 3 a Sports Story.