Když v březnu minulého roku Nintendo vydávalo pro svou konzoli Switch hru Animal Crossing: New Horizons, tak asi nečekalo, že hra bude trhat prodejní rekordy. Zajisté, vyšší prodejnosti „přispěla“ i pandemie koronaviru, která uzavřela ve svých domovech takřka každého na světě. A tak se vyšvihla prodejnost na desítky milionů prodaných kusů.

V pátek 15. 10. na svém Youtube kanále Nintendo oznámilo velké novinky právě pro hru Animal Crossing. Nutno podotknout, že po více jak roce a půl si už samotný titul zasloužil nějakou tu aktualizaci. Postupem času totiž nejednoho mohl přestat bavit. A tak jsme se my, fanoušci přece jen dočkali. Nintendo oznámilo hned velkou aktualizaci na verzi 2.0 a také nové DLC rozšíření pro hru, které nese název Happy Home Paradise. Aktualizace bude zdarma a rozšíření zpoplatněné (24,99 € = ± 655,-). Oboje vychází 5. 11. Případná předobjednávka rozšíření startuje 29. října.

Přehled novinek v aktualizaci 2.0

Co nás čeká v bezplatné aktualizaci na verzi 2.0?

Jak už bylo zmíněno, aktualizace bude zdarma a jde o vskutku velkou aktualizaci.

Jednou ze součástí jsou nové či vracející se postavy. Narazíme tak na Brewstera, který převzal kavárnu The Roost. Kávu vám prodá za 200 zvonečků. Pak jsou tu i další: Tortimer, Harriet, Reese a Cyrus. A pak tu jsou speciální postavy: opička Niko nebo mrož Wardell.

Další součástí aktualizace je rozšíření Harvova ostrova. Ten bude ještě užitečnější. Přibydou nové recepty a také nové plody na pěstování. Mezi ně patří rajčata, pšenice, cukrová třtina a další.

Kapp'nŮV OSTROV

Kapp'n se vrací ze starší verze Animal Crossing: New Leaf, který jste mohli hrát ještě na Nintendu 3DS. Tam vás jako převozník vzal na Tortimerův ostrov a tentokrát vás vezme pro změnu na jiné místo. Projeďte se s ním a získáte přístup na nové ostrovy, kde může být úplně rozdílné počasí, denní doba nebo roční období než na vašem hlavním ostrově. Takže případné chytání brouků a ryb bude mnohem přístupnější kdykoliv. Objeví se také nové druhy flóry, například vinná réva. Ta umožní šplhat po útesech, stejně jako žebřík.

THE ROOST

Nová a vylepšená kavárna, která se otevře v muzeu. A jejím personálem bude již zmiňovaný nový přírůstek v podobě holubího baristy Brewstera. Ten si razí si své motto: „Vypij to horké nebo to vzdej.“ Do kavárny si budete moct pozvat i své přátele.

Nejen nový nábytek, ale také možnost si přizpůsobit dříve neupravitelné věci prostřednictvím služeb Reese a Cyruse na ostrově. Dočkáme se i nových druhů plotu. Přesně půjde o devět druhů a k dispozici bude i možnost si je přizpůsobit.

V rámci aktualizace se dočkáme i 11 nových účesů a 11 nových reakcí. Novinek se dočká i KK Slider! Nabídne nám 12 nových skladeb. Například Chillwave, Bashment, Brake, Hip Hop a další.

Změn se dočká i režim fotoaparátu. Konkrétně možnost přepnout do pohledu z první osobě anebo využít stativu.

Novinkou bude aktivní protahování se svými kamarády online. Pomocí Joy-conů, kdy jde podstatě o jednodušší formu, než když třeba cvičíte pomocí Ring Fit pomůcky.

Aktualizace se týká i kvality života. Nyní budete moci pozvat ostatní na návštěvu nebo mohou pozvat oni vás. Novinkou bude i venkovní úložiště, kde můžete mít uložené věci tak, abyste nemuseli pro něco cestovat domů. Novinkou v produktech v obchodě Nooka budou tzv. trvalé žebříky. Ty si budete moct postavit kamkoliv se vám to bude hodit. Což je určitě velké vylepšení, protože doteď musíte v kapse tahat žebřík a pro použití jej vytahovat.

A co přinese vydání nového DLC rozšíření Happy Home Paradise?

Představení rozšíření Happy Home Paradise

Animal Crossing: New Horizons - Happy Home Paradise

Tohle nové rozšíření vychází stejně jako již zmíněná aktualizace 5. listopadu. Hlavní rozdíl je, že jde o placené rozšíření. Dle odhadů to vypadá na cenu 24,99 eur čili stejná částka, jaká je uvedena v dolarech. Při přepočtu na aktuální kurz koruny vychází pak cena ± 655,- korun. Tak uvidíme, předprodej bude zahájen už o týden dříve, tedy 29. 10.

Rozšíření bude i součástí balíčku Nintendo Switch Online Expansion Pack. Krom toho vám balíček zajistí i přístup ke hrám z Nintenda 64 a Mega Drive (Genesis. Ceny jsou následující - 49,99 dolarů / 39,99 eur (cca 1050,- korun) / 22,49 britských liber za rok za jednotlivce. V případě využití rodinného předplatného jsou ceny samozřejmě vyšší - 79,99 dolarů / 69,99 eur (cca 1835,- korun) / 59,99 britských liber.

K rozšíření budete mít přístup přes letiště tím, že řeknete Orvillleovi, že chcete jít do práce „I want to go to work“.

Důležitou informací může být také i to, že pokud si nové DLC zakoupíte prostřednictvím rozšířeného předplatného Nintendo Switch Online, tak po jeho vypršení neztratíte přístup k novému nábytku, přepážkám, osvětlení, zvukovým plochám a počítadlům. Dané souostroví však již navštívit nepůjde. Pro opětovné zpřístupnění bude potřeba přihlášení k odběru. Když ale zakoupíte rozšíření samostatně, nikdy o přístup nepřijdete.

Nový obsah

Rozšíření Happy Home Paradise se soustředí na vytváření prázdninových domů pro postavy, které mají specifické požadavky a za tímhle účelem je potřeba i spousta nových věcí. Pojďme si to shrnout.

NOVÉ POSTAVY

Mrož Wardell Manatee, který by měl provozovat obchůdek v letovisku. Pak tu nechybí roztomilá opička Niko v uniformě letoviska a je tu i Lottie, která je též v uniformě, takže by nám měla pomáhat.

VENKOVNÍ DESIGN

Stejně jako můžete navrhovat interiér vnitřních prostor domů, stejně tak můžete upravovat venkovní prostory kolem domu. Můžete tak vytvořit menší zahrádku či obyčejné posezení.

ZAŘÍZENÍ

Opět stejně jako u tvorby vnitřních prostor, tak můžete navrhovat různá zařízení služeb v podobě školy, divadla, restaurace a další. Tato zařízení skutečně „obživnou“, když v nich vaši vesničané budou různě pracovat.

ZMĚNA POČASÍ, ROČNÍHO OBDOBÍ ČI DENNÍ DOBY

V rozšíření můžete změnit denní dobu nebo roční období dle potřeby. Bude to čistě na vás.

VĚTŠÍ MOŽNOSTI ÚPRAV INTERIÉRU

Velikost domů svých klientů můžete měnit dle libosti. Dle vašich představ. Ale pozor, abyste to nepřeháněli s velikostí, někdy je lepší mít něco malého.

V případě velkého pokoje ho jednoduše můžete oddělit pomocí stěny! Měnit půjde i výška pultů nebo přidáte jen pilíř.

ÚROVNĚ SVĚTEL A ZVUKOVÉ EFEKTY

Je libo si vybrat specifickou barvu osvětlení nebo jeho úroveň? I v tomto je na nás myšleno.

A pokud si chcete vybrat specifické zvuky daného prostředí, tak si můžete vybrat z několika druhů.

LEŠTĚNÍ

Baví vás v reálném životě leštění nebo utírání prachu? Tak tato funkce také bude součástí. Můžete tak „vyleštit“ v podstatě každý kus nábytku.

VYDĚLÁVEJTE A UTRÁCEJTE POKI

Zaplaceno za práci dostanete v Poki měně. Takže zvonečky nevyděláte. Výdělek půjde utratit pouze v Happy Home obchodě.

Určitě na nás v tomto rozšíření čeká spousta novinek a objevování, takže je na co se těšit.

5. listopadu pro všechny fanoušky hry Animal Crossing: New Horizons.