Zítra v pět hodin odpoledne našeho času bude odhaleno NHL 22. V předstihu se dozvídáme informaci, na kterou všichni netrpělivě čekali. Hokej od EA Sports přechází na novou generaci a poběží na Frostbite enginu stejně jako FIFA nebo Madden NFL. Jelikož jde ale o Electronic Arts, tak to má jedno podstatné ale.

Na Forstbite enginu bude postaveno pouze NHL 22 ve verzích pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Alespoň taková informace byla uvedena na oficiálních stránkách hry, jak si všiml uživatel Redditu.

„Vůbec poprvé si můžete vyzkoušet NHL na jednom z nejvýkonnějších herních enginů, který přináší bezkonkurenční vizuální detaily každého úderu, kličky a střely,“ psalo se na webu NHL 22.

Novinkou letošního hokeje bude Superstar X-Factors. „Díky zcela novému systému, který odemyká jedinečné dovednosti nejelitnějších hráčů ligy, pocítíte osobnost a sílu superhvězd NHL.“ Mají více promlouvat do zápasu a prezentovat se svými osobními styly.

„Od HUT až po World of Chel přináší Superstar X-Factors do každého herního režimu novou strategii založenou na třídě. NHL 22 je zcela nová hra pro novou generaci, která vám nabízí více způsobů hraní a soutěžení než kdykoli předtím. Tohle je průlomový hokej,“ dodává EA Sports.

Jak vidno, vývojáři vsadili své karty na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Očekávám, že NHL 22 vyjde letos na podzim také pro PS4 a Xbox One, kde ovšem půjde o starou verzi s aktualizovanými soupiskami, tedy bez výraznějších změn – stejně jako u FIFA 22. O PC verzi prozatím ani slovo.