V NHL 23 vstoupíte na led v říjnu. Hra vyjde 14. 10. letošního roku na PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Bohužel, PC verze opět není v plánu.

S oznámením přichází debutový trailer a první detaily. Po oznámení hvězd na obálce v podobě Trevora Zegrase a Sarah Nurse se dozvídáme, že NHL 23 přinese omezený cross-play. Dostupný bude koncem roku (pravděpodobně v listopadu) a umožní vytvářet hry napříč platformami. Hráči na konzolích stejné generace se budou moct vzájemně utkávat v režimech Ultimate Team a World of Chel.

„Kanadský brankostroj Sarah Nurseová píše historii jako první hráčka na obalu hry série NHL. Vycházející superhvězda a centr Anaheimu Ducks, Trevor Zegras, je jedním z nejmladších hráčů na obalu hry série NHL,“ informuje EA.

Druhou novinkou je 500 dodatečných animací poslední šance. Konečně budete mít šanci vstřelit gól nebo přihrát v zoufalých situacích, například když jste na kolenou. U této příležitosti byl přidán „Zegras flip“. Navíc brankáři řízeni umělou inteligencí budou lepší a chytřejší. Plus mají 350 nových animací zákroků, také budou moci provádět zoufalé zákroky.

„I při ztrátě stability se vytáhněte instinktivními ‚sestřihovými‘ akcemi, proměňte nepovedenou střelu ve hvězdný okamžik díky akcím s volným pukem a s rozšířenou UI brankářů nenechte rozvlnit svou síť,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Do popředí se dostává ženský hokej. V režimu Ultimate Team získáte na soupisku ty nejlepší hráče a hráčky světa díky novince v podobě smíšených ženských a mužských týmů. Mezi hokejisty a hokejistkami však nejsou povoleny žádné bitky.

Díky využití Frostbite enginu dojde k lepšímu audiovizuálnímu zpracování. Tvůrci slibují realističtější, reaktivnější davy, které vypískají hráče a více se ozývají při nepovolených zákrocích a nájezdech.

Na závěr bylo potvrzeno, že kvůli válce na Ukrajině nebudou v NHL 23 žádné ruské ani běloruské hokejové týmy.