Podle prezidenta Square Enix jsou hlavními směry herního průmyslu NFT, blockhainové hry, metaverzum a cloud. Napsal to v novoročním otevřeném dopise.

Yosuke Matsuda nejprve popřál všechno nejlepší do nového roku, aby později potvrdil velký zájem o nové trendy. Ve Square Enix se zajímají o NFT a blockchain, sám Matsuda očekává, že se stanou hlavním trendem v oblasti her. To je také důvod, proč bude NFT hlavním strategickým zaměřením japonské společnosti.

Matsuda se domnívá, že tituly založené na blockhainu mají potenciál umožnit soběstačný růst her skrz podporu konceptu hraní pro výdělek. Japonská firma dokonce zvažuje vytvoření vlastní kryptoměny, jež by se objevila v připravovaných hrách.

„Uvědomuji si, že někteří lidé, kteří 'hrají, aby se bavili', a kteří v současné době tvoří většinu hráčů, vyjádřili své výhrady k těmto novým trendům, což je pochopitelné. Věřím však, že se najde řada lidí, jejichž motivací je 'hrát, aby přispěli', čímž myslím přispět k tomu, aby hra byla zajímavější,“ napsal Yosuke Matsuda.

Díky obsahu vytvářenému uživateli, který lze prodat, se hry mohou stát ještě atraktivnějšími. Ve Square Enix věří, že prodej NFT ve hrách přitáhne pozornost lidí, kteří se o hry dosud tolik nezajímali. To mají umožnit právě tokeny založené na blockhainu.

„Tím, že do našich her navrhneme životaschopné žetonové ekonomiky, umožníme soběstačný vývoj her. Právě tento druh ekosystému je základem toho, co označuji jako decentralizované hraní, a doufám, že se v budoucnu stane hlavním trendem v oblasti her,“ dodal Matsuda.

Abych alespoň trošku uklidnil odpůrce tohoto trendu, tak ve Square Enix si uvědomují, že je nezbytné naslouchat signálům komunity. První jasnější kroky uvidíme již v letošním roce. Square Enix se tak po Ubisoftu stává druhým velkým vydavatelem a vývojářem, který otevřeně přiznal zájem o NFT.

Připomeňme, že koncem minulého roku vývojáři hry Stalker 2 slavnostně oznámili záměr prodávat v post-apokalyptické střílečce NFT, aby o pár dnů později vše odvolali, a to kvůli velké bouři fanoušků.

Uvidíme, jak se bude dařit Square Enix. Ubisoft se svým konceptem zatím moc nezaujal.