Zaklínač 3: Divoký hon dnes slaví 7. narozeniny a při této příležitosti CD Projekt RED poodhalil, kdy můžeme čekat next-gen upgrade určený pro PC, PS5 a Xbox Series X|S, který byl nedávno odložen z důvodu přesunu vývoje ze studia Saber Interactive přímo do polského CD Projektu. Konkrétní datum vydání bohužel k dispozici nemáme, podle tvůrců se ale dočkáme ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku.

Jestli jste tedy doufali, že si next-gen Zaklínače 3 zahrajete v následujících měsících, budete se muset obrnit trochu větší trpělivostí. Nadále však platí, že upgrade Zaklínače 3 bude k dispozici zdarma všem majitelům původní hry a má nabídnout četná grafická a technická vylepšení v čele s rychlejším načítáním a podporou ray-tracingu. Počítá se i s bezplatnými přídavky, jež poslední herní dobrodružství Geralta z Rivie obohatí o předměty inspirované seriálem od Netflixu.

Mimochodem, pokud v životě potřebujete víc Zaklínače, můžete využít zbrusu novou tapetu s Geraltem z Rivie, kterou CD Projekt RED zveřejnil právě v souvislosti se 7. narozeninami původní verze hry. Další rozlišení najdete na oficiálním webu herní série Zaklínač.