víme, že povedená akční adventura Star Wars Jedi: Fallen Order od EA a tvůrci Titanfallu ze studia Respawn Entertainment se dočká nativní verze pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X|S. Původní oznámení těchto verzí však bylo velmi strohé na jakékoliv informace, a tak dodnes oficiálně nevíme, kdy se next-gen verze dobrodružství Jedie Cala Kestise dočkáme. Nově tu však máme dvě indicie, které nasvědčují tomu, že je vydání blíž, než byste dohodili světelným mečem Skywalkerů.

Server Twisted Voxel upozornil na to, že Star Wars Jedi: Fallen Order ve verzi pro PS5 a Xbox Series X|S má nyní hodnocení od ratingové agentury PEGI, která uvádí, že hra vyjde během června/júna. Posléze se přidal známý německý obchodní řetězec Media Markt, který uvádí, že se minimálně PS5 verze dočkáme konkrétně 11. června/júna 2021. Samozřejmě se může jednat jen o provizorně nastavené datum, v kombinaci s kroky agentury PEGI však začíná působit vcelku důvěryhodně, zvlášť když jsme dosud věděli jen tolik, že se next-gen verzí Fallen Orderu dočkáme někdy v průběhu léta.

Přečtěte si také: Star Wars Jedi: Fallen Order vyjde i na nové konzole

O tom, zda má řetězec Media Markt aktuální informace, se nepochybně budeme moci přesvědčit v nejbližší době.Nabízí se možnost, že si EA nechá oznámení vydání next-gen verzí Star Wars Jedi: Fallen Order na nadcházející akci EA Play Live, ta však proběhne až ke konci července/júla. Rozhodně by tedy dávalo smysl, abychom se hry dočkali dříve.

Star Wars Jedi: Fallen Order slibuje na PS5 a Xboxu Series X|S řadu zatím nespecifikovaných technických vylepšení. Majitelé hry ve verzi pro PlayStation 4 a Xbox One se pak mohou těšit na bezplatný upgrade. Všichni bez rozdílu platforem si pak můžeme zkrátit čekání třeba opětovným poslechem vynikající skladby Sugaan Essena od skupiny The Hu.

Mimochodem, obrázky použité na tuto novinku byste v oficiálních marketingových materiálech hry hledali marně. V minulosti byly pořízeny autorem článku photo módem ve verzi pro PC.