Očekávaný Cyberpunk 2077 se nachází v cílové rovince. CD Projekt RED pracují na odstranění chyb a lepší optimalizaci, aby akční sci-fi RPG vydali 19. 11. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One s českými titulky. Současně se počítá s vylepšením pro PlayStation 5 a Xbox Series X.

Už delší dobu víme, že vylepšení pro novou generaci konzolí bude zdarma dostupné všem majitelům hry na PS4 a Xboxu One. Jelikož ale někteří vydavatelé začínají prodávat PS5 a Xbox Series X verze svých her od 10 dolarů/euro dráž (například NBA 2K21 od 2K Games), tak se polské studio muselo vyjádřit i k této záležitosti.

Přečtěte si také: Microsoft chystá Xbox Series X bez mechaniky. Má zcela odlišný design a nový ovladač

Ujmul se toho Michał Nowakowski, člen představenstva CD Projekt Group a finanční manažer. Nowakowski potvrdil, že jejich společnost nemá v plánu navýšit prodejní cenu Cyberpunku 2077.

Včera jsme vás informovali, že CD Projekt RED do vývoje her a technologií investoval 121,09 milionu dolarů.

VYLEPŠENÉHO ZAKLÍNAČE CHYSTÁ STUDIO SABER INTERACTIVE

Cyberpunk 2077 je pro CD Projekt RED nejdůležitější projekt. Vypovídá o tom informace, že na PC, PS5 a Xbox Series X verzích Zaklínače 3 pracuje externí studio. Konkrétně jde o Saber Interactive, kteří měli na starost i Switch verzi dobrodružství Geralta z Rivie. Je to z důvodu, aby se CD Projekt RED mohl věnovat Cyberpunku 2077 a jeho next-gen verzím.

Vylepšení pro Zaklínače 3 bude vydáno v roce 2021 a bude zdarma dostupné majitelům PC, PS4 a Xbox One verzí hry. Ostatní si budou moci hru koupit. Bohužel stále nevíme, na jaká vylepšení se můžeme těšit - kromě rychlejšího načítání a podpory ray-tracingu.

Adam Kiciński, prezident CD Projektu RED, uvedl, že za rozhodnutím vylepšit hru se skrývá touha prodloužit životní cyklus Zaklínače 3, který se stále dobře prodává. „Věříme, že upgradovaná verze bude srovnatelná s nejnovějšími hrami a těmi, které přijdou. Je to velké plus z hlediska prodejů,“ dodal Kiciński.