Mysleli jste si, že se po včera zjištěné aktivitě ratingové agentury PEGI v souvislosti s next-gen verzí Zaklínače 3 dočkáme vylepšení již brzy? My také. Ale v CD Projektu RED to nakonec vidí jinak. Vývojáři dnes oznámili, že na základě doporučení zodpovědného tvůrčího týmu došlo k odkladu next-gen verze hry Zaklínač 3: Divoký hon na druhé čtvrtletí příštího roku.

Letos se bohužel nedočkáme ani nativní next-gen verze Cyberpunku 2077 pro PlayStation 5 a Xbox Series X|S. I v jejím případě došlo k odkladu, a to ze stejného důvodu, avšak „jen“ na první čtvrtletí roku 2022. Do Night City bychom se tedy měli v next-gen podání nakonec podívat dříve než do Novigradu, Toussaintu a dalších lokací světa Zaklínače.

Přestože oba odklady nepochybně naštvou spoustu fanoušků, mohli bychom je vnímat jako důkaz určitého posunu v přístupu studia CD Projekt RED k vydávání nových produktů. Cyberpunk 2077 pro ně byl velkou lekcí, a tak jsou nyní zjevně připraveni uvést na trh další projekty až v okamžiku, kdy jsou s nimi vývojáři po všech směrech spokojení, a bez nadměrného crunche.

Stále však není jasné, co přesně next-gen verze Zaklínače 3 a Cyberpunku 2077 nabídnou. Samozřejmě se dá počítat s grafickým zlepšením či zkrácením načítání, třetí Zaklínač pak slibuje také bezplatné přídavky, které nabídnou předměty inspirované seriálovým Zaklínačem od Netflixu. Tyto DLC mají vyjít na všechny platformy, tedy i na PS4, Xbox One a Nintendo Switch. A zatímco s next-gen upgradem Cyberpunku 2077 se počítá jen na konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X|S, vylepšení Zaklínače 3, jež vzniká ve spolupráci se studiem Saber Interactive, dorazí také na PC. Ve všech případech bude samozřejmě upgrade zdarma.