Není žádnou novinkou, že již během uzavřené bety se povedlo MMORPG New World odpravit nejvýkonnější grafické karty jako je EVGA GeForce RTX 3090. Nejdříve se mělo za to, že za zničení těchto karet může herní menu, které nemělo nastavený limit na počet snímků za sekundu. Později se ukázalo, že to byl pouze takový katalyzátor, který upozornil na chybu v podobě špatného pájení, která se v kartách z řady EVGA objevila.

Nyní hra vyšla v plné verzi a grafické karty opět zažívají peklo. Nejdříve se myslelo, že se problém týká pouze karet z řady EVGA, především modelu EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 Ultra Gaming, ale ukázalo se, že problém má značné množství nových grafických karet.

Hlavní příčinou všech problémů se zdá být neomezený počet snímků za sekundu v menu hry. To totiž odpálilo většinu grafických karet, ale některým hráčům odešla grafická karta i při čekání ve frontě či při samotném hraní. Jeden z hráčů sdílel svůj zážitek prostřednictvím příspěvku na Redditu, kde se tázal, zdali mají i ostatní podobné problémy.

„Poté, co jsem dnes spustil a nainstaloval New World, upravil jsem vizuál, nastavil vše na Vysoké (neomezená FPS), vše uložil a odešel. Několik hodin před spuštěním serverů jsem se kvůli očekávání rozhodl ke hře vrátit a následně větráky u mého GPU začaly být děsně hlučné. Restartoval jsem ho a na mé základní desce se objevila červená kontrolka VGA," píše uživatel LuckyPh1L3 ve svém příspěvku.

Stížnosti se dostaly také k PowerGPU, který staví počítače na zakázku. Obdržel hned řadu e-mailů, v nichž si zákazníci stěžují, že jejich grafická karta přestala fungovat poté, co zapnuli New World. Německý magazín WinFuture informovala o problémech, které se týkají grafické karty Gigabyte GeForce RTX 3090 Gaming, která přestala fungovat i poté, co bylo do menu hry přidáno omezení počtu snímků za sekundu.

Uvidíme, jak na celou situaci zareaguje Amazon. Když se tyto problémy objevily během uzavřené bety, stáli si vývojáři za tím, že New World je v pořádku a hru je možné bezpečně hrát. Nyní to tak zrovna nevypadá a pokud máte grafickou kartu z řady RTX 3000, možná by nebylo od věci nechat New World chvilku stranou.

Abychom nebyli pouze u těch negativních zpráv, New World dosáhl jednoho celkem pěkného milníku. Během dne, kdy byla hra spuštěna v plné verzi, ji hrálo více než jeden milion hráčů, což je poměrně značný úspěch. Titul si navíc stále drží velké množství hráčů a od vydání Amazon již zdvojnásobil počet severů. Na navyšování počtu serverů se stále pracuje, jelikož Amazon chce odstranit nebo alespoň co nejvíce snížit čekací dobu ve frontách. Někdy v průběhu příštího týdne můžeme očekávat přidání funkce přenosu postav mezi jednotlivými servery.

„Od našeho úterního spuštění jsme více než zdvojnásobili počet serverů a pracujeme na zvýšení kapacity všech dostupných serverů pro podporu vyššího počtu hráčů,“ dočteme se v příspěvku od Amazonu. „Náš tým nepřetržitě pracuje na přidání co nejvíce serverů a bude v tom pokračovat, dokud nestabilizujeme čekací doby.“

SMRT ANEB JAK SI ULEHČIT CESTOVÁNÍ V NEW WORLD

Když hráčům naservíruje obří svět, který už se nemůže dočkat až bude prozkoumán, musíte si také promyslet, jak to bude s cestováním. A právě to se vývojářům z Amazon Game Studios zrovna dvakrát nepovedlo, jelikož pro hráče New World je v tuhle chvíli efektivnější nechat svou postavu umřít nežli využít funkci rychlého cestování.

Při prozkoumávaní rozlehlého světa Aeternum nemáte v New World k dispozici nic jiného než své dvě nohy. Žádného koně či jiné dopravní prostředky zde nenajdete a rychlé cestování není zrovna dvakrát nejlépe vymyšlené, jelikož abyste ho využili, musíte být v osadě či Spirit Shrine a následně zaplatit cenu odvíjející se od vzdálenosti mezi vámi a cílovou destinací.

Je zde také možnost využít rychlý návrat do vašeho domovského hostince, avšak to lze pouze jednou za hodinu. Hráči tak přišli na to, že je mnohem efektivnější nechat svoji postavu umřít, čímž se dostanete k nejbližšímu kempu nebo do blízkého města. Následně si musíte opravit svoje vybavení, ovšem za to značné zkrácení času vám to přijde jako maličkost.