Pokud byste to náhodou nevěděli, tak včera vyšlo ambiciózní masivně multiplayerové RPG New World od Amazonu. Společnost nám tuhle skutečnost připomíná minutu a půl dlouhým trailerem.

New World si můžete koupit na Steamu za 39,99 eur. Dosavadní recenze hráčů jsou smíšené, ale to je zejména z důvodu přeplněných serverů. Někteří hráči museli včera čekat i několik hodin, aby se na server připojili.

Není divu, New World se okamžitě stal nejhranějším titulem na platformě od Valve, když zaznamenal přes 685 tisíc hráčů. Counter-Strike: Global Offensive měl v té době téměř 682 tisíc a skoro 520 tisíc měla Dota 2.

Dnešní maximum má New World na 707 230 hráčů, zatímco CS: Global Offensive má 801 358 hráčů.

V Amazon Games takový start evidentně neočekávaly. Přestože má New World desítky herních serverů po celém světě, tak se to neobešlo bez problémů. Amazon jde hráčům naproti a nabízí bezplatné převody mezi servery, po dobu dvou týdnů. Očekává se, že později se situace uklidní.

New World se objevilo na prvním a druhém místě nejprodávanějších her na Steamu.

Pokud máte v plánu New World hrát a rádi byste si vytvořili jméno Bezos nebo Amazon, tak máte smůlu. Zakázány jsou i varianty jako Bez0s, Be Zos nebo JeffB. Pravděpodobně vývojáři nechtějí, abyste si dělali srandu z Amazonu, případně z jeho zakladatele Jeffa Bezose.