Masivně multiplayerový RPG titul New World od Amazonu se stal v den vydání velkým hitem, ale potýká se s problémy. Největším problémem byly dlouhé fronty na serverech. Dnes se k nim přidala překážka v podobě blíže nespecifikovaných technických potíží, které si vynutily prodloužení plánované odstávky kvůli údržbě.

Ve středu v poledne našeho času začala plánovaná údržba, která měla trvat zhruba čtyři hodiny. Během této doby měla být hra aktualizovaná na verzi 1.0.1. Po zhruba čtyřech hodinách přišlo oznámení, že si práce vyžádají další hodinu. Těsně před limitem došlo k oznámení o prodloužení o další dvě hodiny.

„Bohužel máme technické potíže a musíme prodloužit údržbu o další dvě hodiny,“ uvedl Amazon. „Omlouváme se za nepříjemnosti a děkujeme vám za trpělivost a podporu!“

Pak se čekalo a čekalo. Údržba New World byla nakonec dokončena až těsně před osmou večerní našeho času. Amazon bohužel v době psaní článku neposkytl detailnější informace o tom, co přesně mohlo za problémy. Doufejme, že k dalším v budoucnu nedojde.