Na čem momentálně dělá CD Projekt RED, jehož dosavadní výsadou byla série Zaklínač? Drsné kyberpunkové RPG s názvem Cyberpunk 2077. Ten byl ohlášen již před dlouhou dobou a od té chvíle jsme se o něm nedozvěděli takřka nic. V době oznámení byl vývoj Zaklínače 3 v plném proudu, čili se nedostatek informací dal pochopit. Jak je to ale nyní?

Pořád je třeba brát na vědomí, že Cyberpunk 2077 nevyjde ještě hodně dlouho, až někdy okolo roku 2020. Kromě slibů vývojářů, že bude ještě větší než Zaklínač 3, nevíme zkrátka nic. Na internetu se objevily fámy, že vývoj zpomalují jisté chyby, že nic nejde podle představ. CD Projekt se této zprávě brání, nemáme prý věřit všemu, čeho se někde na internetu dočteme. "Vím, že si dáváme na čas. Mějte ale trpělivost, blíží se velké věci," stojí v tweetu Marcina Przybyłowicze, jednoho z předních vývojářů v CD Projektu.

Jak nedočkavost fanoušků, tak ticho ze strany CD Projektu je pochopitelné. Zaklínač 3 je mimořádná hra, která dokázala, že tito polští vývojáři opravdu ví, co dělají. Nechme je tedy v klidu pracovat a počkejme si na nějaké to překvápko. Osobně si myslím, že prvotních informací bychom se mohli dočkat díky E3 příští rok, tedy za cca půl roku.