Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Dnes v šest odpoledne nás čeká překvapivé odhalení hry v rámci Summer Game Festivalu. Zítra v pět odpoledne zase speciální prezentace a poté rozhovor s Geoffem Keigleyem.

- Remake retro klasiky Star Wars Episode 1: Racer dorazí na Nintendo Switch a PS4 o něco později. Namísto toho, abychom si ho na zmiňovaných zařízeních mohli zahrát již dnes, budeme muset počkat nejspíše ještě několik týdnů, možná i měsíců. Přesné datum vývojáři neodhalili, řekli pouze to, že hlavním důvodem odkladu je práce z domova.

- Grand Theft Auto IV vypadá neuvěřitelně. Fanoušci ze skupiny Digital Dreams si pohráli s PC verzí a pomocí modifikací přidali ray tracing, 4K rozlišení a tunu efektů. Výsledkem je úplně jiná hra.

- Studio WB Games Montréal potvrdilo vývoj několika projektů založených na legendárních postavách z universa DC Comics. Tihle tvůrci dříve vytvořili Batman: Arkham Origins a měli na starost dodatečný obsah pro Batman: Arkham Knight. Dle spekulací nyní pracují na adaptaci komiksu Court of Owls (Soví tribunál), zatímco druhá hra by mohla být pokračováním série Batman: Arkham.

- Bývalí vývojáři her Titanfall 2, Call of Duty 4: Modern Warfare a Apex Legends se nyní spojili a vytvořili zcela nové studio Gravity Well s cílem vytvářet AAA tituly v dobrých pracovních podmínkách. Zakladatelé týmu Drew McCoy a Jon Shiring, kteří oba pomohli vytvořit výše uvedené tituly, se chtějí zaměřit především na zdraví svých zaměstnanců, protože se snaží vybudovat studio, které zde přetrvá celá desetiletí. Celý tým by měl mít 80 až 85 členů.

- Včera po necelých dvou letech se probudil twitterový účet Mafia Game se slovem Family (rodina). Druhá zpráva obsahuje slovo Power (síla/moc). My už ale nějakou dobu víme, že se chystá remaster druhého dílu. Dokonce získal nový rating od brazilské agentury ve verzích pro PS4, Xbox One a Google Stadia. Oznámení je tak na spadnutí. Dříve korejská a tchajwanská agentura zmiňovaly Mafia 2: Definitive Edition.

- Tradiční letní slevy na Steamu mají začít 25. června a skončit 9. července. Tvrdí to Pavel Djundik ze Steam Database.

- Na konci června se dozvíme podrobnosti o Diablu 4, potvrdil Blizzard, který je součástí line-upu akce Summer of Gaming, kterou pořádá IGN. Už dříve byl potvrzen Ubisoft, Xbox, EA, Cyberpunk 2077, Bloober Team, Artifical Core, Fabraz a Cold Symmetry.

- Neoznámené pokračování povedené PS4 exkluzivity Horizon Zero Dawn má být měřítkem grafické kvality pro herní průmysl. Nizozemské studio Guerrilla Games hledá umělce pro vegetaci, který bude pracovat na ohromujícím prostředí. Projekt je označován jako Horizon a není pochyb o tom, že je určen pro PS5.

- Observer: System Redux pro novou generaci konzolí zahrne nový obsah, který má přinést o 20 procent delší herní dobu. Krom toho dojde na vylepšení technické stránky. Nový obsah je propojen s původním příběhem.

- Spin-off Terraria: Otherworld zasazený do alternativního universa, který byl oznámen již v roce 2015 a zrušen v roce 2018, se možná ještě vrátí. V diskuzi na oficiálním serveru Terarie totiž její tvůrce Andrew Spinks s přezdívkou redigit řekl, že za 100 000 podpisů a 15 dolarů se do projektu znovu pustí. Pokud si tedy chcete Terraria: Otherworld někdy zahrát, tak víte, co máte dělat. 

- Norský skladatel Einar Selvik známý pro svou práci na televizním seriálu Vikingové se dle informací na německých stránkách Ubisoftu bude podílet na Assassin’s Creed Valhalla. Dále se k němu připojí i Jesper Kyd a Sarah Schachner, kteří mají se sérií Assassin’s Creed už nějaké zkušenosti. Tento tým skladatelů by nám tak mohl přinést úžasný soundtrack. Každý z členů se dříve osvědčil jako výborný hudebník a nejspíše nás nezklamou ani teď.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY: